Avukatlardan adliyede eylem: Müebbet hapisler acımızı hafifletmiyor artık

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:24 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 12:24 pm

Avukatlar, ofisinde katledilen meslektaşları Servet Bakırtaş için Bakırköy Adliyesi’nde bir araya geldi. İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu “Bildiriler yazmaktan yaslar tutmaktan bıktık” dedi.

İstanbul’da avukatlar, Esenyurt’taki ofisinde Abdullah Türkoğlu isimli bir kişi tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Avukat Servet Bakırtaş için bir araya geldi. Meslektaşlarına yönelik şiddetin sonlandırılması için seslerini yükselten avukatlar, şiddeti protesto etti.

Avukatların eylemine İstanbul Barosu başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Erinç Sağkan da katıldı. Eylemde konuşan Durakoğlu, “Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” dedi.

Avukatlık bürosunu basan saldırgan avukatı ve kendisine dava açan kadını öldürdü

‘SERVET BAKIRTAŞ SON CAN OLMAYACAK’

Durakoğlu, şöyle devam etti: “Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapisleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün toplumsal ders olmasını bekleyip bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz, adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Savunma olmazsa olmaz yargılama. Dilenen sabırların avukat ölümlerine yaraı olmayacak biliyoruz! Avukat Servet Bakırtaş ile verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak, onu da biliyoruz!”

NE OLMUŞTU?

Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan, daha önce bir kişiyi silahla yaraladıktan sonra tutuklanan ancak sonrasında tahliye edilen Abdullah Türkoğlu tarafından, hakkında açılan tazminat davasını geri çekmedikleri gerekçesiyle katledilmişti.

Birçok ildeki barolar, avukatlara yönelik şiddetin sona ermesi için eylem çağrısı yapmıştı. Çağrı yapılan iller şöyle: “İstanbul – Bakırköy Adliyesi önü – 11.00, Ankara – Sıhhiye Adliyesi önü – 12.00, İzmir – Bayraklı Adliyesi C Blok önü – 12.30, Sakarya – Sakarya Adliyesi önü – 12.00, Antalya – Barohan önü – 12.30”