Avukat Servet Altıntaş ve Öznur Tufan’ın katili tutuklandı

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 9:48 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 9:54 pm

İstanbul Bakırköy’de Avukat Servet Bakırtaş ve müvekkili Öznur Tufan’ı tabancayla vurarak katleden Abdullah Türkoğlu, Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı. 

Bakırköy’de Abdullah Türkoğlu, tabanca ile yaraladığı kişinin ailesi tarafından açılan tazminat davasının geri çekilmemesi üzerine davanın avukatı Servet Bakırtaş’ı bürosunda öldürdü. Saldırgan daha sonra Büyükçekmece’deki iş yerinde kendisine dava açan Öznur Tufan’ı da silahla vurarak katletti.

Çifte cinayetin ardından kaçmaya çalışırken yakalanan Abdullah Türkoğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.  Türkoğlu, cumhuriyet savcılığında poliste verdiği ifadeyi tekrar etti.

Türkoğlu, ifadesi alındıktan sonra maktül Bakırtaş’a karşı “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme” maktül Tufan’a karşı da “Tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

YATAKTAN KALKINCA CİNAYET İŞLEMEYE KARAR VERMİŞ

Cezaevinden çıktıktan sonra hakkında açılan 930 bin liralık tazminat davasını öğrendiğini söyleyen Türkoğlu, cinayetleri işlemeye ise olay günü yataktan kalktığında karar verdiğini söyledi. Türkoğlu’nun, Avukat Servet Bakırtaş’ın bürosuna gittiği ve müşteri olarak içeri girdiği öğrenildi. Türkoğlu ifadesinde, “İçeri girdiğimde beni tanımadı. Daha sonra kendimi tanıtıp bana yaptıklarının cezasını çekeceklerini söyledim. Bana doğru hamle yapınca silahımı çıkarak ona doğru ateş açtım. Yere düşünce silahı elimde tuttuğum poşetin içine geri koyarak oradan ayrıldım” dedi.

Bu olayın ardından Büyükçekmece’de bulunan spotçular çarsına gittiğini anlatan Abdullah Türkoğlu’nun, “Burada Öznur Tufan’ı aradım. Daha sonra onu bir dükkanın içinde gördüm. Hiçbir şey söylemeden ona yaklaşıp ateş ettim. Kaçmaya çalışırken esnafın müdahalesiyle yere düşünce yakalandım” dediği öğrenildi.

Öldürülen avukatın eşi: Eşim avukat kızım doktor