Öldürülen avukatın eşi: Eşim avukat kızım doktor

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 2:29 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 2:29 pm

Bürosunda silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren Servet Bakırtaş son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Günsenin Bakırtaş, katil için müebbet istediklerini söyleyerek, “Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslekte çok ulvi, her iki meslekte çok değerli” ifadelerini kullandı.

Bakırköy’de Abdullah Türkoğlu isimli saldırganın öldürdüğü avukat Servet Bakırtaş’ın eşi Günsenin Bakırtaş konuştu. Acılı eş davayı çok sayıda avukatın takip edeceğini, saldırgan için müebbet talep ettiklerini söyledi.

“5 YIL ÖNCEKİ DAVANIN SONUCU”

Eşinin tehdit alıp almadığını bilmediğini söyleyen Bakırtaş, “En son ne zaman görüştüklerini bilmiyoruz. Tehdit edip etmediğini de açıkçası ben bilmiyorum. Bir başkası biliyor mu bilmiyorum ama ben bilmiyorum. Bu kişi uzun yıllardır avukatlığını yaptığı kişinin karşı tarafı. Daha önce tanıdığı bir müvekkil ama 5 yıl önce olan bir davanın sonucu bu. Yeni bir davanın sonucu değil. Hapisteymiş, çıktıktan sonra maalesef böyle bir katliam yaptı” dedi.

“Eşim avukat, kızım doktor. Her iki meslekte çok ulvi, her iki meslekte çok değerli. Ülkenin çok iyi yetişmiş insanları bunlar. Onlar bizim geleceğimiz. Her ikisini de katletmek gerçekten çok kötü bir şey. Hem insanlık adına kötü hem aileler adına kötü. İkisini de katletmek çok kötü bir şey” diyen Günsenin Bakırtaş, sözlerine “Davasını sonuna kadar takip edeceğiz. Sadece bir avukat değil, oğlum ve kızım da avukat. Çok sayıda avukat bu davayı takip edeceğiz. Sonuna kadar ceza alması için mücadele edeceğiz. Müebbet almasını istiyoruz” şeklinde devam etti.
DHA

Avukatlık bürosunu basan saldırgan avukatı ve kendisine dava açan kadını öldürdü