Avukat Eren Keskin: Bu kadınların anlatamamasının nedeni Özlem Zengin gibilerin anlayışı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 1:15 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2021 Pazar 10:09 pm

Dilan Erdemir- TELE1

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ‘çıplak arama’ iddialarıyla ilgili “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez” yanıtı büyük tepki topladı. Konuyla ilgili açıklama yapan insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin, “Özlem Zengin erkek dili kullanarak açıklama yapıyor maalesef biyolojik kadın olmasının önemi yok, tamamen erkek bakış açısına sahip bir kadın kendisi” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te gündeme gelen Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak arama iddialarıyla ilgili, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi” ifadelerini kullandı.

AKP’li Özlem Zengin’e sosyal medyadan tepki yağdı: ‘Sen neden 20 yıl bekledin’

AKP’li Zengin’in ifadeleri sosyal medyada büyük tepki çekerken, 1997’den beri cinsel şiddete uğramış kadınlara avukatlık yapan insan hakları savunucusu Eren Keskin,  Zengin’in açıklamalarını TELE1’e değerlendirdi.

“BU KADINLARIN ANLATAMAMASININ SEBEBİ ÖZLEM ZENGİN GİBİLERİN ANLAYIŞI”

Özlem Zengin’e İstanbul Sözleşmesi’nin hatırlatan Keskin, şöyle konuştu:

“Ben 1997’den beri cinsel şiddete, cinsel işkenceye uğramış kadınlara avukatlık yapıyorum. Bu kadınların anlatamamasının nedeni Özlem Zengin gibilerin anlayışı. Özlem Zengin İstanbul Sözleşmesini okumuş olsaydı bu konuşmayı yapmazdı, yapamazdı. Burada onur ve ahlak gibi kavramların kadına yönelik şiddet alanında kullanılmış olması akıl dışı. Çünkü İstanbul Sözleşmesi hiçbir ahlak anlayışı, gelenek görenek ve sözde namus anlayışı cinsel şiddetin gerekçesi olamaz diyor.

“TAMAMEN ERKEK BAKIŞ AÇISINA SAHİP BİR KADIN”

Şimdi onun savunduğu ‘sözde namus’ anlayışıdır. Bize dayatılan namus anlayışını gerekçe göstererek kadına yönelik şiddeti olumluyor aslında. Ben 97’den beri bu alanda çalışıyorum. Ömrü boyunca anlatamamış nice kadın tanıdım. Bize anlatsa bile ‘ne olur kimse duymasın, başıma bir şey gelir’ endişesiyle yaşayan, yaşadığı cinsel şiddeti açıklamaktan korkan, utanan, kirlenmişlik hisseden nice kadın gördüm ve işte bütün bu korkuların nedeni Özlem Zengin anlayışıdır.

Özlem Zengin erkek dili kullanarak açıklama yapıyor maalesef biyolojik kadın olmasının önemi yok tamamen erkek bakış açısına sahip bir kadın kendisi”