AKP’li Zengin, gelen tepkiler üzerine kendisini ‘savundu’: ‘Kim ifade özgürlüğüme engel olabilir’

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 20 Şubat 2021 Cumartesi 9:17 am

Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki ‘çıplak arama’ iddialarını reddederken “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez” diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e sosyal medyadan tepki yağdı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Zengin, “Meclis’te yaptığım bence çok haklı, çok yerinde, her kelimesini tekrarlayabileceğim bir konuşma için. Kim benim ifade özgürlüğümün önünde engel olabilir” ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis’te gündeme gelen Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak arama iddialarıyla ilgili, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi” ifadelerini kullandı.

AKP’li Zengin’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez

Twitter’dan Zengin’in açıklamalarına tepki gösteren yurttaşlar, AKP’li Zengin’e avukatlık yemininden 20 yıl sonra yaptığı “avukatlık yemininde başımı açtığım için kafamı kaldıramadım” açıklamasını hatırlattı.

Tepkilerden bazıları şöyle:

KENDİSİNİ ‘SAVUNDU’

Meclis’te yaptığı açıklamalara tepki yağan AKP’li Özlem Zengin, “Biliyorsunuz bu FETÖ’cüler kendilerini çok uyanık ve zeki sanıyorlar. Hayatları hırsızlıkla geçmiş; sınava girmiş çalmışlar, şimdi tam kapıdan girerken öğreniyorum benim sosyal medya hesabıma bloke koymaya çalışıyorlar. Bizi şikayet ediyorlar. Niçin? Meclis’te yaptığım bence çok haklı, çok yerinde, her kelimesini tekrarlayabileceğim bir konuşma için. Kim benim ifade özgürlüğümün önünde engel olabilir. Kavgamız hiç bitmiyor. Arkadaşlarımız da şahittirler, dün gün biterken acayip bir tartışmaya sahne oldu, Genel Kurul. Hala da bunun kavgaları devam ediyor şu anda. Benim üzerimden devam eden FETÖ’cüler, PKK’lılar, CHP’liler, HDP’liler hepsi birleşmişler maşallah. Fakat ben kendimi biliyorum. Asıl mesele sizsiniz değerli kardeşlerim. Sizin gücünüz. Onları korkutan sizin gücünüz. Hastaglar açmışlar bizim gibi kadınlara diyorlar ki ‘Karanlık kadınlar’. Ben size soruyorum; Adı ak, ruhu ak, davası ak, alnı ak kadınlardan karanlık mı olur. Korkaklar. Bizi sindirmek için yasakladılar, ikincileştirdiler. Okumamızı istemediler, çalışmamızı istemediler. Meclise gelmemizi istemediler. Ama biz ne yaptık? Hukuk içinde kalarak bunların hepsini adım adım adım aştık. Bundan sonra böyle olmaya devam edecek. Eğer bizi korkutabileceklerini sanılıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.