Avukat Aytaç Ünsal ölüm orucunu bıraktı ve tedaviyi kabul etti

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 2:50 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 3:23 pm

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, dün tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal’ın ölüm orucunu bırakarak, tedaviyi kabul ettiğini açıkladı.

‘Adil yargılama’ talebiyle ölüm orucunda olan ve dün Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında tahliye kararı verilen Avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunun 215’inci gününde eylemini sonlandırdı.

213 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal, dün Yargıtay kararının ardından İstanbul’daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 32 yaşındaki Ünsal’ın “cezaevi şartlarında kalmasının hayati bakımından tehlike yaratacağı anlaşıldığından 5275 sayılı Kanunun 16/2 maddesi gereğince iyileşinceye kadar infazın durdurulmasına, başka suçtan hükümlü ya da tutuklu değilse derhal salıverilmesinin sağlanması için yazı yazılmasına” karar vermişti.

Ünsal, “adil yargılanma” talebiyle başladığı açlık grevini daha sonra ölüm orucuna çevirmişti. İstanbul’daki Halkın Hukuk Bürosu’nun ofisinde baro başkanları ve milletvekillerinin katılımı ile son duruma ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, “Baro başkanları olarak adil yargılanma talebinin her zaman arkasında olacağız, hem bu dosyada hem de tüm davalarda. Bu mücadele varlık mücadelemizdir, avukat olma, insan olma mücadelemizdir. Aytaç ölüm orucuna son verdi, birlikte mahkeme salonlarında mücadele etme isteğimizi kabul etti” dedi.

Açıklamada, Yargıtay’ın bu kararı 10 gün önce almış olduğu takdirde Ebru Timtik’in de yaşayabileceği ifade edildi. Ünsal ile birlikte adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik, eyleminin 238. gününde 27 Ağustos’ta hayatını kaybetmişti.

Ünsal ile birlikte ‘adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucuna başlayan Avukat Ebru Timtik, eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitirmişti.