Avrupa Süper Ligi’nde kritik gelişme! Devler bir bir çekiliyor

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 9:29 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 1:22 am

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Manchester City, Liverpool, Arsenal ve Manchester Ünited Avrupa Süper Ligi’nden çekildiklerini açıkladı.

Kararın arkasında, taraftarın protestolarını göz önünde bulunduran Chelsea sahibi Roman Abramovich’in olduğu düşünülüyor.

İngiliz basını İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea ile Manchester City’nin, Avrupa Süper Ligi’nden çekilmek için hazırlıklara başladığını yazdı.

The Sun gazetesi, “Manchester City, 4,6 milyar sterlinlik planın bir parçası olmak istemediklerini söyledi” haberini geçti.

MANCHESTER CİTY’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İddiaların ardından sosyal medya hesabından resmi açıklama yayınlayan İngiliz kulübü Manchester City, “Avrupa Süper Ligi” projesinden ayrılma sürecini başlattığını duyurdu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Manchester City Futbol Kulübü, Avrupa Süper Ligi oluşumundan resmi çekilme prosedürlerini yürürlüğe koymuştur” denildi.

ARSENAL DE AYRILIYOR

Manchester City ve Chelsea’nin ardından, Arsenal’in de ligden ayrılma kararı aldığı bildirildi. Takımdan konuya ilişkin kısa süre içerisinde resmi açıklama yapılması bekleniyor.

BBC’nin haberine göre Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Tottenham’ın bu gece Avrupa Süper Ligi’nden ayrılması ve konuya ilişkin ortak açıklama yapmalarının beklendiği belirtildi. Bu durumda ligin Başkan Yardımcılığı’nda yalnızca Manchester United’ın kalması öngörülüyor.

MANCHESTER UNITED “KATILMAYACAĞIZ” DEDİ

Manchester United’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacağız” ifadelerine yer verildi.

LIVERPOOL PLANLARA KATILIMIMIZ SONA ERDİ

Liverpool futbol takımının sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada da, “Bir Avrupa Süper Ligi’nin kurulması için önerilen planlara katılımımızın sona erdiğini teyit ederiz” denildi.

​İngiltere’nin Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya’nın Milan, Inter ve Juventus, İspanya’nın Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, iki gün önce yaptıkları ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi’ni kurduklarını duyurmuştu.