Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan İBB’ye 75 milyon Euro ‘metro’ kredisi

Yayın tarihi: 14 Ekim 2022 Cuma 2:21 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2022 Cuma 2:54 pm

Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, İBB ve EBRD arasında 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşması imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development- EBRD) arasında, Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşması imzalandı.

Kredi ödemesi için hazırlanan sözleşme protokolüne, İBB adına Başkan Ekrem İmamoğlu ve EBRD için ise kurumun Sürdürülebilir Altyapı Grubu Genel Müdürü Nandita Parshad imza attı. İmza töreni öncesinde İmamoğlu ve Parshad birer konuşma yaptı.

İmza töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“Daha önce de bu hat için yine EBRD, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Societe General’ın dahil olduğu 175 milyon Euro’luk bir kredi daha almıştık. 27 Ağustos 2019’da sağlanan finans desteğiyle 10 Ekim 2019’da, bu hatta çalışmaları en hızlı bir biçimde başlatmıştık. Şu an hattımızda ilerleme yüzde 55 seviyesinde. Şimdi tek seferde aldığımız 75 milyon krediyle birlikte, bu hattı en kısa sürede halkımızın hizmetine almak için yoğun bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Ümraniye – Ataşehir – Göztepe metro hattını 2024 yılında açmayı planlıyoruz.”

İmamoğlu yapımı duran metro hatlarındaki gerçeği anlattı