İflas açıklayan Atlasglobal davasında ‘kuşkulu para transferleri’ iddiası

Yayın tarihi: 20 Mart 2020 Cuma 12:04 pm - Güncelleme: 20 Mart 2020 Cuma 12:04 pm

Mali kriz nedeniyle geçtiğimiz günlerde iflasını açıklayan AtlasGlobal’in çalışanlarından sürece ilişkin dikkat çeken iddialar geldi. Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde süren iflas davasına müdahil olmaya hazırlanan eski çalışanlara göre; “İflas davasına müracaat için sunulan bilanço ve  mahkeme tarafından istenilen bilançolar arasında izah edilemeyen büyük farklılıklar görünüyor. Ayrıca iflas sürecinde “Çok ciddi maddi değişiklikler ve kuşkulu para transferleri” olduğu da öne sürülüyor

2019 yılının Kasım ayında aldığı uçuşlarını durdurma kararını duyurmasıyla herkesin yakın takibe aldığı şirket, 12 Şubat 2020’de “tüm operasyonlarını durduracağı” iddiasıyla bir kez daha gündeme geldi. Tarih 14 Şubat’ı gösterdiğinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Twitter üzerinden AtlasGlobal hakkında resmi bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre AtlasGlobal’ın iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi.

İFLAS SÜRECİNDE KUŞKULU PARA TRANSFERİ İDDİASI

Bir süre önce iflas eden AtlasGlobal’den alacaklı durumdaki havayolu çalışanları ise emeklerinin karşılığı olan alacaklarının peşine düştü. Havayolu çalışanları “İflas sürecinde çok ciddi maddi değişiklikler ve kuşkulu para transferleri” olduğu iddiasında.

Havayolu şirketinin iflas kararının ardından haklarını aramak isteyen eski çalışanlar bir araya gelerek Atlaszedeler Adalet Platformu (AZAP) kurdu.  Alacaklarını tahsil etmek için harekete geçti. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde süren Atlasglobal’in iflas davasına AZAP üyeleri 17 Ocak’ta müdahil olmak için başvuru yaptı.

AKP’li Bakanın kardeşine ait olan Atlas Global milyonlarca borç bırakarak battı!

Asliye Ticaret Mahkemesi’nde süren Atlasglobal’in iflas davasına AZAP üyeleri müdahil olmak için başvuru yaptı.

ATLASGLOBAL ÇALIŞANLARI TELE1’e KONUŞTU

Kasım 2019 tarihinden bu yana yaşadığı mali kriz nedeniyle geçtiğimiz günlerde iflasını açıklayan AtlasGlobal’in deneyimli çalışanları  yaşadıkları süreci anlattı. Yaklaşık 6 yıldır AtlasGlobal çalışanı olduğunu ifade eden Seda Koç şirketin iflasını da basın yoluyla ancak öğrendiklerini kaydederek şöyle konuştu:

‘MAALESEF AYLARDIR AZAP ÇEKİYORUZ’

Nisan 2014′!ten beri Kabin Amiri olarak filoda görev almıştım. 14 Şubat itibariyle sözleşmem fesih edildi. Maalesef son 4 aydır maaşlarımız, primlerimiz hesaplarımıza yatırılmadı ama özveriyle çalışmaya devam ettik. Bu süre içerisinde çok zor dönemler geçirdik. Şirketin iflasını da neredeyse basın yoluyla öğrendik. Bir çok vaat, verildi ama yerine getirilmedi. Bütün bu haklarımızı alabilmek için hukuki  süreçte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Şirket tarafından çalışanlara sağlıklı bilgi verilmiyor.  Eski çalışanlar sesimizi duyurabilmek için AZAP adı altında bir araya geldik. Eski çalışanlar olarak maalesef aylardır azap çekiyoruz. Sosyal medya üzerinden haklarımızı arıyoruz. Yeri geldiğinde ailemizden daha çok bir ara olduğunuz arkadaşlarımızla havayolu şirketimizi terk etmek zorunda kalmak üzücü.

 

ŞİRKETİN AÇIKLADIĞI İFLAS BİLANÇOSU İLE MAHKEMEYE SUNULAN BİLANÇOLAR ARASINDA CİDDİ FARKLAR VAR

AtlasGlobal’in bir başka çalışanı, eski Uçuş Performans Müdürü Tamer Ercan ise şirketin mali yapısına yönelik çarpıcı iddialarda bulundu. 6 seneyi aşkın bir süredir şirket çalışanı olan  Ercan, “İflas davasına müracaat için sunulan bilanço ve ardından mahkeme tarafından istenilen bilançolar incelendiğinde çok ciddi farklılıklar görünüyor. Ayrıca çok ciddi maddi değişiklikler ve para transferi kuşkuları var” diye konuştu.

Geçmişe dönük personel maaşlarını ve sosyal haklarının yanı sıra tazminat, ihbar, kıdem alacaklarını  da ne yazık ki alınamadıklarını kaydeden Ercan sözlerini şöyle sürdürdü.

Uçuş ekibi: Hakkımız olanı zamanında almak ana hedefimizdir. Davamızın adı haklarımızdır.

DAVAMIZIN ADI HAKLARIMIZDIR

Konuya ilişkin olarak  AZAP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün itibari ile iş veren tarafından ardı ardına dört aydır verilen sözlerin, tutulmayışını gördük.
Bizler alacaklarımızın tahsili için Bakırköy Adliyesi’nde Atlaszedeler Adalet Platformu (A.Z.A.P.) ile birlikte dilekçelerimizi vererek bir araya geldik. Davamızın yakın takipçi olacağımızı ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi siz kamuoyu huzurunda bir kez daha dile getiriyoruz.

Bu zamana kadar iş veren ile görüşülmüş, teminatı olmayan sözler verilmiştir. Verilen tüm sözlere aidiyet duygusu besleyerek inanmak istedik. Bu süreç içerisinde her yaklaşan ödeme gününde tarihler değiştirilerek oyalama, erteleme yöntemi kullanılmıştır. Sloganımız ile ‘Birliğimiz, gücümüzdür’ diyerek enerjimizi bu haklı davamız yolunda kullanacağız.

Uçucu arkadaşlarımızdan yer personeli arkadaşlarımıza kadar birçok yönden haklarımız mevcuttur. Bizler tekrarlamak isteriz ki; sadece haklarımızın peşindeyiz, hiçbir siyasi oluşum içerisinde değiliz. Hakkımız olanı zamanında almak ana hedefimizdir. Davamızın adı haklarımızdır.