Atina’da infazda ‘Barış Boyun’ izi!

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 1:14 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 1:14 pm

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Lutsa kasabasında yaşanan çatışmada 6 Türk öldürüldü. Öldürülen 6 kişinin suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu belirtildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın Lutsa kıyısında Arionos ve Acropoleos sokaklarının kesiştiği ıssız bir bölgedeki çatışmada 5’i sahte Alman plakalı bir otomobilin içinde biri de aracın arkasında olmak üzere toplamda 6 kişi infaz edildi. Aracın arkasındaki kişinin, kapıyı açarak araçtan kaçmaya çalışan araç sürücüsü olduğu iddia edildi. Öldürülen 6 Türk’ün suç örgütü elebaşı Barış Boyun ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Yunanistan’daki çatışmada öldürülen çete üyelerinin Doruk Ersu B., Abdurrahman T., Ozan Kaan T., Barış Ç., Ömer K. ve Burak T. olduğu belirtildi.

Hesaplaşma mı? Yunanistan’da 6 Türk öldürüldü!

TİKTOK’TA PAYLAŞTILAR

Öte yandan kendilerini ‘Red Kit çetesi’ olarak adlandıran bir TikTok hesabından yapılan paylaşımda, “İntikamımızı aldık” denildi. Hesabın bir diğer paylaşımında da bir fotoğrafta yer alan öldürülen 6 kişinin üzerine çarpı koyulduğu görüldü. İstanbul polisinin, çetenin paylaşımlarının doğru olup olmadığı konusunda Yunan polisiyle irtibata geçtiği ve Atina’da yakalanan şüpheli Türk varandaşının kimliği hakkında bilgi istediği öğrenildi.

3’Ü KESİNLEŞTİ

Yunan polisinin, parmak izi testinden açık kimliklerine ulaştığı 6 kişiden 3’ünün, elebaşı İtalya’da bulunan ve kırmızı bültenle aranan Barış Boyun suç örgütü mensupları Doruk Ersu B., Abdurrrahman T. ve Ömer K. olduğunu kesinleştirdi.

DORUK B. İSTANBUL’DAN KAÇTI

Olayda ölen isimler arasında yer alan Doruk B. ve Oğuzhan H.’nin birkaç ay önce İstanbul’da polis takibinden kaçarak izini kaybettirdiği öne sürüldü.

Bu iki isim de, Türkiye’de bir dizi silahlı eyleme karışan ve İtalya’da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu iddia ediliyor.

Boyun’un uyuşturucu ticaretinde üstünlüğü ele geçirmek için İstanbul’da kurduğu motosikletli infaz çeteleri ve çalıntı araçlarla 103 eylem gerçekleştirilmişti.

Polis ekiplerince 14 Nisan’da şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonda 131 kişi yakalanmış, daha sonra yapılan baskında da 8 kişi daha gözaltına alınmıştı.