Atatürk’e hakaretten yargılanıyordu, beraat etti

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 6:25 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 6:27 pm

Mahkeme, 2015 yılında yayınlanan “Susmayacağız, susturamayacaksınız” başlıklı yazı nedeniyle Atatürk’e hakaret suçundan yargılanan dönemin Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında beraat kararı verdi.

Ali İhsan Karahasanoğlu’nun Yeni Akit’te 2015’te yayınlanan “Susmayacağız. Susturamayacaksınız” başlıklı yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle Küçükçekmece 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada bugün karar çıktı. Duruşmaya Karahasanoğlu katılmazken avukatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Avukatı Cemil Öz geldi. Avukat Cemil Öz, “Akit gazetesi, ilgili internet sitesinin içerik sağlayıcısıdır. Ajansla gazete arasında organik bağ devam etmektedir, anlatımlarımız da göz önüne alınarak sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında, söz konusu internet sitesinin, Ali İhsan Karahasanoğlu’nun sorumluluğunda olduğuna ilişkin delil elde edilemediğinin anlaşıldığını belirterek, beraatına karar verilmesini istedi.

“İNANDIRICI DELİL BULUNMADIĞINDAN BERAATİNE”

Mahkeme kararında, sanık Karahasanoğlu’nun üzerine atılı suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeter, kesin, inandırıcı ve şüpheden arınmış delil bulunmadığına ve atılı suçu işlediğinin sabit olmadığına hükmederek beraatına karar verdi.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Akit TV’de 10 Kasım 2015’te “Zulüm 1938’te son buldu” başlıklı haber yapılmış. Habere gösterilen tepkilere aldırış etmeyen yeniakit, 4 gün sonra bu kez gazetenin internet sitesinde Burak Karen imzalı “Susmayacağız, Susturamayacaksınız” başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Atatürk hakkında çirkin ifadelere yer verilen yazıya Türkiye’nin her yerinden tepki yağmış,. Atatürkçü Düşünce Derneği avukatları da www.yeniakit.com.tr de yer alan yazı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, yazıda imzası bulunan Burak Karen’in kim olduğunu sorduğunda, Yeniakit, Atatürk’e alenen hakaret içeren ifadelerin yer aldığı yazıyı yazan kişinin kadrolu yazar olmadığını, kim olduğunu bilmediklerini söylemişti. Emniyette yapılan araştırmada böyle bir kişinin varlığına dair herhangi bir ipucu bulamamıştı. Yeniakit’in verdiği cevabın gerçeği yansıtmadığında ısrar eden ADD avukatları, sorumluların ortaya çıkarılmasını talep etmiş ve savcılık, 4 yıl sonra suç tarihinde Yeni Akit Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürü olan Ali İhsan Karahasanoğlu’nu söz konusu yazıdan dolayı sorumlu tutmuştu. Karahasanoğlu’nun hakkında, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Akit’ten skandal manşet: Sivas Katliamı faillerine ‘mazlum’ dediler!