Atatürk Orman Çiftliği’ndeki tarım arazisine kurulan fabrika mühürlendi

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:11 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:12 am

Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan 35 bin metrekarelik güneş paneli fabrikası mühürlendi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ), birinci derece doğal ve tarihi sit alanı içinde bulunan 35 bin 478 metrekare ‘tarımsal üretim alanı’ AOÇ Müdürlüğü tarafından 2021 yılında Sağlam Mühendislik firmasına kiraya verildi. Firma, 2021-2031 yılları arasında aylık 23 bin 100 lira bedelle kiralanan arazide tarımsal üretim yapacaktı. Ancak firma sahibi, araziyi bir yıl sonra kendisine ait Teknosys firmasına aylık 2.500 liraya kiraladı ve burada güneş paneli ile panel ayakları üretmek için fabrika kurdu.

BELEDİYE RUHSAT VERMEDİ

Sözleşmede ‘tarımsal faaliyette bulunacağı, sera kuracağı’ belirtilmesine rağmen çelik konstrüksiyon fabrikada imalata başladı. Yenimahalle Belediyesi, buranın birinci derece sit alanı ve tarım arazisi olması nedeniyle fabrikaya ruhsat vermedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Sağlam Mühendislik firmasıyla davalık olan Endepo A.Ş’nin avukatı Selahattin Seymen, fabrikayı işleten Sağlam Mühendislik ile ihaleyi yapan AOÇ Müdürü Yener Yıldırım ve Müdür Yardımcısı Adem Koç hakkında, ‘ihaleye fesat karıştırmak’ ve ‘tabiat varlıklarını koruma kanuna muhalefet’ Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

FABRİKA MÜHÜRLENDİ

Yaşanan gelişmeler sonrasında belediye ekipleri harekete geçti. Atatürk Orman Çiftliği’nde kurulan fabrikanın faaliyetleri durdurularak mühürlendi

Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliği arazisinin yarıya yakını kaybedildi

Kaynak: TELE1