Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, ormanın yapılaşmaması için bir araya geldi

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 5:34 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 5:34 pm

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, İBB önünde bulunan Saraçhane Parkı’nda Atatürk Kent Ormanı’nın yapılaşmaması için bir araya geldi. Ormanın 9 dönümlük alanının ihaleye açılmasını protesto eden Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, “Bu alanı inşaata açmak, doğaya savaş açmaktır” dedi.

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bulunan Saraçhane Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Grup, Atatürk Kent Ormanı’nın bir bölümünde bulunan 9 dönümlük alanın, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale açılmasını protesto etti. Grubun sözcüsü Zuhal Turhan, “Ormanın otobüs durakları yanında bulunan ve festival alanının bir bölümünü de kapsayan 9 dönümlük alana, otel ve turizm tesisi yapmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale açıldığını öğrendik. Bu alanı inşaata açmak, doğaya savaş açmaktır” ifadelerini kullandı.

“SAYISIZ CANLI YAŞAMI TEHDİT ALTINDADIR”

“Orman bir bütün, zerresine vereceğiniz bir tahribat kanser gibi bütüne yayılır” diyen Turhan, sözlerine şöyle devam etti:

“İnşaat yapılmak istenen alan göletleri besleyen derenin geçtiği noktada olup, göletler ve ormanın içindeki sayısız canlı yaşamı tehdit altındadır.”

“BİRİCİK ORMANIMIZIN YENİ BİR İNŞAAT TEHDİDİ ALTINDA OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

“Bizler, Sarıyer Atatürk Kent Ormanı’nın geleceğini tehdit eden, bütün yanlışları durdurmak, aksamaları saptayıp düzeltmek niyetiyle yola çıkmış gönüllüleriz” ifadelerini kullanan Turhan, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki; yıllarca emek vererek korumaya çalıştığımız, biricik ormanımızın yeni bir inşaat tehdidi altında olduğunu öğrendik. Doğa dostu insanlar olarak, orman ve barındırdığı bütün canların yaşam hakkını savunma sorumluluğumuzla harekete geçtik.”

“ATATÜRK KENT ORMANI İNSAN TASARIMI BİR PARK ALANI DEĞİLDİR”

Doğayla barışık kentleşmemenin ülkenin temel sorunu haline geldiğini söyleyen Turhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Atatürk Kent Ormanı, insan tasarımı bir park alanı değil. İnsanın tasarlayamayacağı mükemmellikte bir doğa varoluşudur. İnsan olarak bizlerin tek ödevi, bütünlüğü ve doğallığını gözeterek bütün orman arazilerine sahip çıkmak. Bu bizlerin insan olma sorumluluğudur. Başta, projeden vazgeçerek böylesi bir katliama yol açmaması gereken Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü, hangi kurum ve hangi amaçla olursa olsun orman yapısı içinde hiçbir inşaata izin vermemesi, tek bir çivi dahi çaktırmayarak ormana sahip çıkması gereken İBB’yi ve bütün doğa dostu yaşam savunucularını sürecin takipçisi olarak, sorumluluğumuzu paylaşmaya davet ediyoruz. Gönüllüler olarak, kısa zamanda topladığımız üç bine varan imzayla birlikte, Sarıyer Atatürk Kent Ormanı’nın bir bütün olarak korunmasını ve tehdit altındaki arazinin, İBB tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden devralınıp ormana iade edilmesini istiyoruz.”

3 BİN ISLAK İMZA İBB YETKİLİLERİNE SUNULDU

İhaleye açılan arazinin İBB tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden devralınarak ormana iade edilmesini istediklerini belirten grup üyeleri, topladıkları 3 bin ıslak imzayı İBB yetkililerine sundu.

Atatürk Kent Ormanı’na otel iddiası: İBB’nin devralmasını istiyorlar