Atatürk Kent Ormanı’na otel iddiası: İBB’nin devralmasını istiyorlar

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 9:47 am - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 9:50 am

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, Belgrad Ormanı’ndan Atatürk Kent Ormanı’na uzanan yer altı sularının yatağına otel ve turizm tesisi yapılmak üzere ihale açıldığını öğrendiklerini söyledi. Yurttaşlar, arazinin İBB tarafından devralınmasını istiyor.

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri, İstanbul Sarıyer’de Belgrad Ormanı’ndan Atatürk Kennt Ormanı’na uzanan yer altı sularının yatağı olan dokuz dönümlük arazi için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından otel ve turizm tesisi yapılmak üzere ihale açıldığını öne sürdü.

Cumhuriyet’te yer alan Yurttaşlar, söz konusu arazinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınmasını istiyor.

“DOĞAYA SAVAŞ AÇMAKTIR”

Atatürk Kent Ormanı Gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada, “Ormanın otobüs durakları yanında bulunan ve festival alanının bir bölümünü de kapsayan dokuz dönümlük alana, otel ve turizm tesisi yapmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale açıldığını öğrendik. Bu alanı inşaata açmak, doğaya savaş açmaktır. Orman bir bütün, zerresine vereceğiniz bir tahribat kanser gibi bütüne yayılır” denildi.

Antalya’daki beş yıldızlı otelin güvenlik müdürünün cansız bedeni bulundu