Atatürk Havalimanı’na kapatma garantisi verildiğini itiraf etti

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:34 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 Cumartesi 10:36 am

İGA yöneticisi Hüseyin Keskin, Atatürk Havalimanı’na kapatma garantisi verildiğini itiraf etti. Keskin, “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, İstanbul’da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir.” dedi.

İstanbul Havalimanı’nın yapıp işleten İGA şirketinin eski üst düzey yöneticisi olan ve şu anda da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Hüseyin Keskin’in 31 Mart 2017’de yaptığı açıklama yeniden gündeme geldi.

Bloomberg HT’de ‘Atatürk Havalimanı neden kapatılıyor’ sorusuna yanıt veren Keskin, şu ifadeleri kullanmıştı: “İhale şartnamesine göre, bizim kira sürecimizin başlaması için, İstanbul’da Avrupa yakasında başka bir havalimanının faaliyette olmaması gerekir. Belki belirli zorunluluklar dahilinde, mesela genel havacılık, özel jetlerle yapılacak uçuşlar bir müddet devam edebilir. Ama havacılık olmayacak.”

PİSTLER KIRILDI

Atatürk Havalimanı ile ilgili tartışmalar devam ederken önceki gün çok sayıda iş makinesi ile yıkım başlatıldı. Pistlerin kırılmasının ardından CHP İstanbul İl Örgütü inşaat alanına gidip yaşananları protesto etmişti.

Ömer Çelik Atatürk Havalimanı’nı savunanları hedef aldı