Ömer Çelik Atatürk Havalimanı’nı savunanları hedef aldı

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 5:22 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 5:22 pm

AKP’li Ömer Çelik, Atatürk Havalimanı‘nı korumak isteyenleri hedef göstererek, ” Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün haddi hesabı yoktur.” dedi.

AKP sözcüsü, Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası konuştu. Atatürk Havalimanı’nı savunmak isteyenleri hedef alan Çelik, “Böyle çevre bilincinden kopuk herhangi bir yaklaşım olabilir mi? Bunu tutup Atatürk’ü istismar ederek Atatürk’ün isminin verildiği yerin yıkılması olarak gösteriyorlar. Siyasette bugüne kadar Atatürk istismarcılarının yaptığı kötülüğün haddi hesabı yoktur.” dedi.

“TÜRKİYE AÇIK TALEPTE BULUNUYOR”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecini değerlendiren Çelik, “PKK’yı, YPG’yi temizlediğimiz bölgelerden sürekli çekilmemizi ifade ediyorlar. Türkiye açık bir talepte bulunuyor. NATO’ya yeni üye olacak devletlerin her halükarda terörle bağını kesmesi gerekir.” dedi.

Çelik, “Mesele Türkiye’nin ikna edilmesiyle değildir. Mesele NATO’ya yeni üye olmak isteyenlerin terör örgütlerine verdiği desteğin kesilmesi için o ülkelerin desteğinin kesilmesidir. Eğer bir genişlemeden bahsediliyorsa buna aday olan ülkelerin terör örgütlerine verdikleri desteği kesmeleridir. Türkiye’nin haklı güvenlik gerekçeleri tatmin edildiğinde zaten mesele yoktur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan geri adım: Atatürk Havalimanı’nın bir ihtimal pistlerini kaldırmayacağız