Atatürk Anıtı’na saldıranlar tutuklandı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 10:07 am - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 1:16 pm

Samsun’un İlkadım ilçesinde, Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na yapılan saldırıda gözaltına alınan iki kişi tutuklandı. Saldırı anına ait görüntüler çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve ‘Onur Anıtı’ olarak bilinen Atatürk anıtına dün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar, Atatürk’ün üzerinde bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp çekerek yıkmaya çalıştı. Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sabah erken saatlerde lüks bir cipin anıt alanına girdiği görülüyor. 2 şüphelinin halatı anıta bağlayıp ciple çekmeye çalıştığı, halatın kopmasının ardından parktan ciple kaçarak uzaklaştıkları görüntülerde yer aldı.

SALDIRGANLAR TUTUKLANDI

Onur Anıtı’na halat bağlayıp, çekmeye çalışan B.F. ve kuzeni C.F., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 6 farklı suçtan çok sayıda kaydı bulunan  2 kuzen tutuklanarak cezaevine konuldu.

ALKOLLÜ OLDUKLARINI SÖYLEMİŞLER

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada “2 kişi yakalandı. İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, suç makinesi gibiler.” dedi.

SAMSUN’DA NÖBET DEVAM EDİYOR

Samsun’da  Onur Anıtı’na yönelik saldırının ardından başlatılan nöbet sürüyor. Nöbet tutan Yasin Sarıkaş, “Kentimizin simgesi olan Onur Anıtı’na yapılan hain saldırı sonrası burada nöbet tutmaya karar verdik. Genç arkadaşlarımızla birlikte sabaha kadar, soğuk hava koşullarına rağmen gözümüzü kırpmadan nöbet tuttuk. Gerektiği takdirde bir gün değil; bir ay, bir yıl nöbet tutacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve ‘Onur Anıtı’ olarak bilinen Atatürk anıtına dün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı yapıldı. Samsunlular ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına sahip çıkmak için gece boyu anıt önünde nöbet tuttu.

Samsun’da Atatürk Anıtı’na saldırı!

Yıkılmak istenen Atatürk anıtına yurttaşlar sahip çıktı