Atanamayan öğretmen fabrikadan seslendi

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 7:46 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 4:40 pm

Ataması yapılmayan 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun, mezarlıkta elektrik trafosu boyarken hayatını kaybetti. İş güvenliği olmaması nedeniyle hayatını kaybeden Altun’un ardından, atanamadığı için çeşitli işlerde çalışmak zorunda kalan öğretmenler isyan ediyor.

23 yaşında atama beklediği için inşaatta çalışmaya başlayan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Fedai Altun’un ardından, atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sorunlar daha sık tartışılmaya başlandı. Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmenden birisi olan Dilara Doğanbaş da o isimlerden birisi. Bir süre işsiz kaldığını, şu anda ise asgari ücret karşılığında bir fabrikada çalışan Doğanbaş, “Aramızdan bir kişi ayrıldı, Fedai Öğretmen. 83 KPSS puanıyla ataması yapılmadı, zorunda olduğu için çalıştı. Üstelik iş güvenliğinin sağlanmaması nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatına kaybetti. Bunun münferit bir vaka olmadığı ve sorumluların kim olduğu açıkça ortada. Ben de bugün sizlere asgari ücretli olarak çalıştığım fabrikadan sesleniyorum. Bizler atanmak ve öğrencilerimle buluşmak istiyoruz. Bizzat bakanlık tarafından 130 binin üzerinde öğretmen açığı olduğu ilan edilmesine rağmen 20 bin öğretmen atama yapılmasını; ek 15 bin atamanın ‘müjde’ olarak ilan edilmesini de kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Çalıştığı fabrikanın soyunma odasından derdini anlatan Dilara Doğanbaş, atanamayan bir öğretmen olarak taleplerini şöyle dile getirdi:

“Eğitimin özel sektörün üzerine bırakılmamasını, daha fazla devlet okulunun açılmasını ve niteliğinin artırılmasını, daha fazla öğretmen atamasının yapılmasını; bu sayede de en azından eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz. Bizler bu memleket için aydınlığın geleceği için öğrencilerimle buluşmak ve çalışırken ölmemek istiyoruz”

Kılıçdaroğlu, Fedai Öğretmen’i andı! Kamuda torpili kökten bitireceğim