Atalay’dan asgari ücret ‘çıkışı’: O zaman masadan kalkarız

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 1:41 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 1:50 pm

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret görüşmelerinde 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi.

2024 asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlemek üzere 11 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak.

Masada işçileri temsil edecek olan Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı öncesi kritik açıklamalarda bulundu. Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Atalay komisyonda 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını vurguladı.

Bakan Işıkhan’dan ‘asgari ücrete yüzde 53.5’lük zam’ sorusuna yanıt

‘O ZAMAN MASADAN KALKARIZ’

Atalay, hükümet tarafının teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını söyledi. 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırıyla hükümetin gelmesi halinde ne yapacakları sorulan Atalay “O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” dedi.

Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Atalay “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” dedi.

Atalay, asgari ücrete yılda bir defa zam yapılacağı göz önüne alındığında yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini söyledi.

Saray’ı sevindiren sendikacı! 2021’de kaçtı 2022’de sustu 2023’te de şaşırtmadı

HAZİRAN’DA DA DEMİŞTİ

Atalay, 12 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada 2023’teki ara zammı için de “İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz” demişti ancak 11 bin 402 rakamında uzlaşmıştı.

Kaynak: TELE1