Asistan doktoru jiletle yaralamıştı! 20 yıl hapis cezası aldı

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 8:07 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 8:07 pm

İzmir’de Asistan Doktor Kadir Songör’ü boğazından jiletle yaralayan Bayram Kaynak’a 20 yıl hapis cezası verildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür’ü boğazından jiletle yaralama olayının İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşması sonucunda tutuklu sanık Bayram Kaynak’a 20 yıl hapis cezası verildi.

Asistan doktor Songür duruşmaya katılmazken İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Kaynak da duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

KAMU GÖREVİ NEDENİYLE ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

Yapılan duruşmada mahkeme heyeti Bayram Kaynak’a kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Ardından olayın teşebbüs aşamasında kaldığını gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti cezada indirim uygulanmamasını ve Kaynak’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İZMİR TABİP ODASI DUYURDU

İzmir Tabip Odası, mahkeme sonucunu Twitter hesabından “Odamızın Hukuk Bürosunun da takip ettiği, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli meslektaşımızı boğazından yaralayan saldırganın davası sonuçlandı. Saldırgana 20 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme saldırgana en üst sınırdan ceza verdi ve cezada indirim yapmadı” sözleriyle paylaştı.