Asgari ücret ve emeklinin bayram ikramiyesine zam hayal oldu

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 12:29 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 3:30 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir TV programında bayram ikramiyesi ve asgari ücrete  ilişkin açıklamalarda bulundu.  Vedat Bilgin, bayram ikramiyesinde bir artış kararının olmadığını ve asgari ücretin ise ‘gündemde’ olmadığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, NTV’de Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Bakan Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerinin 28-29 Nisan’da yapılacağını belirterek, “Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok….İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere bin 100 lira ödenecek.” dedi. Asgari ücrete ilişkin de açıklamalarda bulunan Bilgin, “Asgari ücrete Temmuz zammı diye bir gündemimiz yok” dedi. Bilgin’in asgari ücret ve bayram ikramiyesi açıklaması şöyle:

 

“Bayram ikramiyelerine yönelik artış gündemimizde yok. 28-29 Nisan’da ödemeler yapılacak. İki bayramda maliyet 25 milyar lira seviyesinde. Emeklilere  bin 100 lira ödenecek. Ödeme tutarı her zaman değerlendirilebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gündeme getirebileceği şeyler olabilir. Şu andaki gündemde artış yok. Enflasyona ayarlı bir şey yok. Eşel artış enflasyon sarmalına düşürecek olaylara yol açar. Tüm dünyanın gündeminde enflasyonu yok etme amacı varken, hiper enflasyon tehlikesini çağırıştıracak söylemleri doğru bulmuyorum.

ASGARİ ÜCRETİ 6 AY SONRA TARTIŞIRSANIZ 1 AY SONRA DA TARTIŞIRSINIZ

Asgari ücrete Temmuz zammı diye bir gündemimiz yok. Tarihsel olarak arttı. Bütün ücret türlerinde asgari ücret kadar geliri devre dışı bıraktık. Bu sene gerçekleşti. 3 ay sonra asgari ücret tartışması, 6 ay sonra tartışırsanız, 1 ay sonra da tartışırsınız. Çok şükür Türkiye programını kontrol altında yürütüyor. Türkiye başaracaktır. Türkiye ihracata dayalı büyüyor. Türkiye sanayi üretimine bağlı büyüyor. Türkiye’nin büyümesi reel olarak sağlam temellere dayanıyor. Biz ekonomik programımızı başarıyla götürmek mecburiyetindeyiz. Toplu sözleşmeleri çok önemli garanti altına aldık. Kamu çalışanlarına yüzde 31 fark verdik. Sosyal temelleri olan ekonomi programını sürdürüyoruz.”

 

TÜRK-İŞ Başkanı AKP’li bakanın gözünün içine baka baka söyledi: İstediğin kadar zam al enflasyonda bir özelliği yok