Asansör faciasında isim benzerliği kafa karıştırdı! Hem firma ortağı hem eski başkan TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 5:25 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 5:25 pm

TELE1 Özel

Aydın Efeler’deki KYK yurdunda bir öğrencinin hayatını kaybettiği asansör faciasının ayrıntılarına ilk kez TELE1 ulaştı.  Yurdun bakım ve onarımlarını yapan firmanın Irmak Asansör, ortaklarından birinin ise Mustafa Büyükyapıcı olduğu öğrenildi. Ancak Büyükyapıcı, isim benzerliği nedeniyle Aydın’ın Karacasu ilçesinin eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ile karıştırıldı. TELE1’e konuşan eski başkan, “Hiçbir alakam yok. Firmayı bilmiyorum bile” dedi.

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar KYK Yurdu’nda meydana gelen asansör faciasında üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. ‘İhmal’ iddiaları üzerine yaşanan faciaya tepki yağarken, yurttaki asansörleri denetleyen ve bakımını yapan iki firmaları ilk kez TELE1 gündeme getirdi.

Kız ve erkek yurtlarının bakım ve onarımı Aydın’ın Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren Irmak Asansör tarafından yapılıyor. Periyodik denetim ve muayenesi de Akreditest adlı bir firma tarafından gerçekleştiriliyor.

Irmak Asansör’ün ortaklarından olan Mustafa Büyükyapıcı olduğu öğrenildi. Ancak yaşanan facianın ardından isim benzerliği nedeniyle Aydın Karacasu ilçesinin CHP’li eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’nın adı gündeme geldi.

Bazı haber ve sosyal medya paylaşımlarında, Eski Belediye Başkanı Büyükyapıcı’nın Irmak Asansör firmasının kurucusu olduğu bilgisi paylaşıldı.

IRMAK ASANSÖR ORTAĞI: KARACASU BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM

Tele1’den Egehan Erkün’ün sabah saatlerinde ulaştığı Irmak Asansör’ün asıl sahiplerinden Büyükyapıcı, kendisinin Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı olmadığını, yalnızca akrabalığı bulunduğunu söyledi.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BÜYÜKYAPICI: FİRMAYI BİLE BİLMİYORUM BENİMLE HİÇBİR İLGİSİ YOK

Eski Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı da TELE1’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İsim benzerliğinden dolayı gündem oldu ismim. Benimle hiçbir ilgisi yok. Benim amca çocuklarından biri galiba kendisini tanımıyorum. Benim haberim yok. Firmayı bile bilmiyorum. Asansör şirketim yok.”