Arzu Çerkezoğlu duyurdu: DİSK 1 Mayıs’ta yüzünü Taksim’e dönüyor!

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 12:55 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 1:08 pm

Haber: CEREN URAL

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını duyurdu. Çerkezoğlu yaptığı açıklamada, ” 2024’te DİSK 1 Mayıs’ta yüzünü Taksim’e dönüyor” dedi.

DİSK, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı için basın açıklaması düzenledi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs için bir simge olduğunu belirterek, “DİSK 1 Mayıs’ta yüzünü Taksim’e dönüyor” dedi.

İşçi sınıfı 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı!

Çerkezoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Ülkemizde 1 Mayısların bir simgesi var… Taksim  Meydanı. Taksim Meydanı 1977’den beri yüreğimizdeki yaradır. Yeniden yasaklandığı 2013 yılından beri içimizdeki hasrettir. Bu yıl 2024 yılında yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de işçilerin kendi belirledikleri alanlarda, kentlerin en merkezi meydanlarında kutlama hakları vardır. Ulusal ve uluslararası mahkemelerce de kabul edilen bu hakkın kullanımı 2013 yılından beri keyfi bir biçimde engellenmektedir.”

“Anayasa Mahkemesi kararında açıkça ‘1 Mayıs’ta Taksim’de olmak her emekçinin hakkıdır diyor. Bu hakkı engellemek hukuk dışıdır. Anayasal düzene karşı açıkça bir suçtur.”

Kaynak: TELE1