Artvinliler Afganların ‘şeriat’ propagandasına izin vermedi

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:22 am - Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 11:34 am

Taliban’ın rejim değiştirdiği Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye gelen kaçak göçmenler, Artvin’de ‘şeriat’ propagandası yaptı. Yurttaşlar, “Adam Afganistan’dan gelecek bana dini hatırlatacak. Bir daha buraya gelirseniz bu kez konuşmayız, haberiniz olsun. Konuştuk bitti” sözleriyle kaçak göçmenlere tepki gösterdi.

Artvin’in Borçka ilçesinde kaydedilen bir görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde, Taliban’dan kaçarak Afganistan’dan Türkiye’ye gelen kaçak göçmenlerin ‘şeriat’ propagandası yaptığı görüldü. Ancak yurttaşlar, kaçak göçmenlerin propagandasına izin vermedi.

“SİZE ŞERİAT PROPAGANDASI YAPTIRMAYACAĞIZ”

“Size propaganda yaptırmayacağız” diyen yurttaşlar, şeriat propagandası yapmamaları yönünde kaçak göçmenleri uyardı.

Bölgedeki esnaflar, “Böyle bir şey olur mu ya?”, “Adam Afganistan’dan gelecek bana dini hatırlatacak.”, “Böyle bir saçmalık yok.”, “Bir daha buraya gelirseniz bu kez konuşmayız. Haberiniz olsun. Konuştuk bitti” cümleleriyle tepki gösterdi.

ZAFER PARTİSİ’NDEN TEPKİ

Görüntüleri, “Tehlikenin farkında mısınız?” notuyla paylaşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel, “Afganistan’dan gelmiş, Artvin/Borçka’da şeriat propagandası yapmaya çalışıyor…” sözleriyle tepki gösterdi.

Kaçak göçmenler sınırı merdiven ve kerpeten yardımıyla geçti