Kaçak göçmenler sınırı merdiven ve kerpeten yardımıyla geçti

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 11:45 am - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 11:45 am

Kaçak göçmenler, sınıra örülmüş duvarın üstündeki telleri kerpeten yardımıyla keserek Türkiye’ye giriş yaptı. O anlara ait görüntüler TikTok’ta paylaşıldı.

Sınırlarımızdan kaçak göçmenlerin görüntüleri gelmeye devam ediyor. 24 saat hizmet verdiklerini belirten insan kaçakçıları, sınırdaki duvarlardan kaçak göçmenleri nasıl Türkiye’ye geçirdiklerini kayda aldı.

MERDİVENLE ÇIKIP TELLERİ KESTİLER

Sınıra örülen duvara merdiven yardımıyla çıkan insan kaçakçıları, telleri kerpetenle kestikleri anları TikTok’ta paylaştı. Görüntüler, sosyal medyada tepki topladı.

‘Karpuz var’ denilen kamyondan 64 kaçak göçmen çıktı

MSB “HUDUT NAMUSTUR” DEMİŞTİ

Kaçak göçmen görüntüleriyle ilgili daha önce açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, “Sınırlarımızın güvenliği kara, deniz ve hava kuvvetleri unsurlarımızla zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sağlanmakta, son gelişmeler kapsamında sınır güvenliğine yönelik geliştirme ve takviye çalışmaları devam etmekte, ‘Hudut namustur’ anlayışıyla Mehmetçik sınır ihlallerini engellemek için tüm gayretiyle faaliyetlerini yürütmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaçak göçmenler otobüs bagajından çıktı