“Artık birden fazla Suriye’den bahsedeceğiz” – DÜNYANIN ÖTEKİ YÜZÜ

Yayın tarihi: 8 Kasım 2020 Pazar 12:25 pm - Güncelleme: 8 Kasım 2020 Pazar 12:25 pm

Hakan Aksay’ın sunduğu Dünyanın Öteki Yüzü programının konukları, Akademisyen Dr. Deniz Tansi, Gazeteci Sedat Ergin, Rusya Uzmanı Aydın Sezer ve Gazeteci – Analist Aleksandr Golts oldu.

Akademisyen Dr. Deniz Tansi, Biden yönetimindeki ABD’nin Suriye politikalarına değinerek, bölgede olası bir Rusya-ABD çekişmesi ihtimaline vurgu yaptı. Tansi, “ABD neden Suriye politikalarına ağırlık verecek? Çünkü; Doğu Akdeniz ile birlikte bakıldığında, Şam’dan Halep’e kadar olan alan bir butik Suriye olarak Rusya’nın kontrolüne girdi. Biz artık birden fazla Suriye’den bahsedeceğiz. Rusya aslında en önemli kısmı kendi payına aldı” ifadelerini kullandı.
Türk ve Yunan halklarının arasına politikacılar mı giriyor?

Hakan Aksay’ın sunduğu Dünyanın Öteki Yüzü programının konukları, Gazeteci Maria Zaharaki ve Öğretmen Sofya Erdemil oldu.

Gazeteci Maria Zaharaki, Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğun belirleyicisinin politika olduğunu belirtti. Zaharaki, “İki halk arasında her zaman bir sevgi ve yumuşak yaklaşım var. Fakat politika ve açıklamalar yüzünden, bu açıklamalardan sonra halklar etkilenebiliyor. Son dönemde de bu gerginlik çok büyüktü. Hem Yunanistan’da hem Türkiye’de iki halk da biraz düşmanca bir yaklaşım vardı. Çünkü politikacılar çok sert bir dil kullanıyor. O zaman da kamuyu etkiliyor” ifadelerini kullandı.