Ardı arkası kesilmiyor! Motorine dev zam pompaya yansıdı!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 2:00 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 2:00 am

Yükselen dolar kuru ve brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıta zam gelmeye devam ediyor. Motorine bu gece itibarıyla 1 lira 45 kuruş zam yapıldı.

AKP iktidarı yanlış politikalarla bozduğu ekonominin faturasını halka ödetmeye devam ediyor. Genel seçimlere kadar döviz kurlarını sabit tutmak için Merkez Bankası’nın arka kapısından satış yapan AKP iktidarı seçim sonrası satış baskısını kaldırdı. Seçim sonrası baskının kalkmasıyla dolar TL kuru 19 lira bandından 26 liraya, euro TL ise 21 liradan 29 liraya kadar yükseldi. Genel seçimlere kadar döviz kurlarını sabitleyebilmek için hazineden yapılan satışla kasadaki parayı tüketti. Para bulmak isteyen AKP iktidarı seçimden sonra ÖTV’den KDV’ye her kaleme zam yağmuru başlattı.  AKP iktidarı Akaryakıt ÖTV’lerinde 5 liralık zam yapmıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV 7,05 TL’ye yükseltilmişti. Zammın ardından motorin ve benzine ÖTV zammı 6 lira olarak yansımıştı. Vergi zammının ardından, dolar kurundaki artış ve brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve motorine neredeyse her gün zam geldi.

İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı! Benzin ve motorine 6 lira zam

ZAM KASIRGASI DEVAM EDİYOR

Akaryakıtta aam kasırgası hız kesmeden devam ederken önceki gün benzine gelen 2 liralık zammın ardından bugün de motorine 1 lira 45 kuruşluk zam geldi. Böylece İstanbul’da motorinin fiyatı 33,87 liradan 35,32 liraya yükseldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI ŞÖYLE: