Ardahan Göle’de neler oluyor?

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 3:16 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2022 Pazartesi 12:09 pm

Ardahan’ın Göle ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı bir yurtta öğrencilerin işkenceye uğradığı iddiası ilçede krize neden oldu. TELE 1’in ulaştığı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve yurttaşlar olayın akran zorbalığı olduğunu söyleyerek, bir öğrenci hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

TELE 1 Haber Merkezi’ne önceki gün gelen bir ihbarda, Ardahan Göle’deki bir devlet yurdunda birkaç öğrenci tarafından bir öğrencinin işkenceye uğradığı, olayla ilgili de gözaltıların olduğu iddia edildi. TELE 1 iddiayı ilçede yaşayan yurttaşlara ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sordu. Yurttaşlar yurt ile ilgili bazı duyumlar aldığını, yurtta kalan bir öğrencinin darp edildiğini söyledi. Aynı iddianın sorulduğu İlçe Milli Eğitim Müdürü ise, duyumlarının ardından okula gittiğini söyleyerek olayı şu sözlerle anlattı:

“Çocuklar akşam saatlerinde güya şakalaşıyorlar. Odada tokat atıyorlar vesaire. Bunun üzerine başka bir meseleden çocuğun telefonunu isteyince bir bakıyorlar bu video da var. Çocuğa tokat atılan bir videodan bahsediliyor. Akran zorbalığı diyoruz biz. Çocuk diyor ki ‘yok hocam biz şakalaşıyorduk’. Biz soruşturmayı açtık. Savcılık da öğretmenleri, yurt müdürlerini dinleyecek. Biz de idari olarak disiplin soruşturması başlattık. İhmal var mı yok mu incelenecek. Öğrencilerimizi korumak durumundayız.”

Anket sonucu ortaya koydu: Yurttaşlar Türkiye’de yaşamak istemiyor

Hazal Kaya Esra Erol’a sert çıktı