Arda Turan futbolu bıraktı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 3:23 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 3:49 pm

Arda Turan ‘Arda’ya veda’ isimli video ile futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Son olarak Galatasaray’da forma giyen 35 yaşındaki Arda Turan futbol kariyerini noktaladığını duyurdu. YouTube’da yayınladığı “Arda’nın Vedası” başlıklı video ile futbol kariyerini sonlandıran Turan,  “Beni eleştiren, bana kızan herkese hakkımı helal ediyorum” dedi.

Kariyerine Bayrampaşa Altıntepsi’de başlayan Arda Turan; Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir’in formalarını terletti. 2011’de 13 milyon Euro’ya Atletico Madrid’e imza atan yıldız oyuncu 2015’te ise 34 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona’nın yolunu tutmuştu.

SAYISIZ KUPA KALDIRDI

Kariyeri başarılarla dolu olan Arda Turan, 2007-2008 yılında Galatasaray’la ilk şampiyonluğunu kazandı. Arda, Atletico Madrid’te ise La Liga şampiponluğu, UEFA Avrupa Ligi Kupası, Süper Kupa kazandı ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen takımın en büyük yıldızlarından oldu.

Barcelona kariyerinde Messi, Neymar ve Iniestalı kadroda yer olan Arda Turan ilk sezonunda İspanya La Liga ve Kral Kupası’nı kazandı. Barcelona kariyerinde 55 maça çıkan milli yıldızımız 55 maçta 15 gol, 10 asistlik performans ortaya koydu.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ…

2008 Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıkan kadroyla harikalar yaratan Arda Turan 100 kez A Milli Takım forması giydi ve 17 gollük performans ortaya koydu. Barcelona sonrası Başakşehir’le 2. Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Arda Turan son 2 sezondur yuvası Galatasaray’a döndü.

Turan veda konuşmasında şunları söyledi:

 

 

Arda Turan, futbolu bırakma kararını özel kliple duyuracak