Arda Turan, futbolu bırakma kararını özel kliple duyuracak

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 12:03 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 12:03 pm

Galatasaray kaptanlarından Arda Turan, futbolu bırakma kararı aldı. 35 yaşındaki oyuncunun özel bir kliple veda etmesi bekleniyor. ABD ve Arap yarımadasından istediği teklifi alamayan Turan’ın bırakma kararını ailesi ve yakın arkadaşlarıyla paylaştığı öğrenildi.

Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı’nda uzun yıllar forma giyen Arda Turan, futbolu bırakma kararı aldı. Geçen sezon sarı-Kırmızılı takımın formasını giyen Turan, bu sezon herhangi bir takımla anlaşamadı.

 ÖZEL KLİPLE AÇIKLAYACAK

Fanatik’in haberine göre; Arap yarımadası ve ABD’den istediği seviyede teklif alamayan yıldız isim kısa süre önce bu kararı ailesi ve yakın arkadaşlarıyla paylaştı. Arda futbola veda ettiğini hazırlanmakta olan özel bir kliple açıklayacak.

Kariyerine Bayrampaşa Altıntepsi’de başlayan Arda Turan, Galatasaray, Manisaspor, Atletico Madrid, Barcelona ve Başakşehir formaları giydi. 2011’de 13 milyon euroya Atletico Madrid’e transfer olan Turan, 2015’te ise 34 milyon euro bonservis bedeliyle Barcelona’ya gitti.

ATLETİCO MADRİD’DE UEFA KUPASI KALDIRDI

Arda Turan 2007-2008 yıllarında Galatasaray ile ilk şampiyonluğunu kazandı. Turan, Atletico Madrid’de ise La Liga şampiyonluğu, UEFA Avrupa Ligi Kupası, Süper Kupa kazandı ve Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselen takımda büyük başarılar elde etti.

 BERCELONA FORMASI GİYDİ

Barcelona kariyerinde Messi, Neymar ve Iniestalı kadroda yer olan Arda Turan ilk sezonunda İspanya La Liga ve Kral Kupası’nı gördü. Barcelona kariyerinde 55 maça çıkan Turan, 55 maçta 15 gol, 10 asist yaptı.