Arda Turan da gemiden indi: Asla Erdoğan ile aynı düşüncede değilim

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:42 am - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 11:42 am

2017 yılındaki referandumda “Evet” kampanyası için “Ben de varım” videoları çeken futbolcu Arda Turan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fikirde olmadığını söyledi.

TV 100’de dün Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ programına konuk olan Arda Turan, “Referandum bugün yine olsa yine ‘Evet’ kampanyasında yer alır mısın?” soruna, “Sistem olarak ‘evet’ diyeceğini” söyledi. Turan “Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Evet’ deseydim, aynı tepkiyi görür müydüm? Ben yine aynısını derdim, sistemle alakalı ‘Evet’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Arda Turan, “Siyasi olarak bugünkü iktidara çok yakın olduğun, söylemlerde ve o fotoğraflarda olduğun eleştiriliyor. Öyle misin?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Asla değilim. Recep Tayyip Erdoğan benim sevdiğim bir büyüğümdür. Siyasi fikir olarak asla böyle bir düşüncede değilim”

“ERDOĞAN BANA DİREKTİF VERMEDİ”

Turan açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Ben söylediğim fikrin, savunduğum düşüncenin her zaman arkasındayım, dinleselerdi. ‘Hayır’ diyene de çok büyük saygım vardı, ‘Evet’ diyene de. Türk tarihinin bugünden, yani atıyorum Moğollardan, Orta Asya’dan buraya gelene kadar ki hikayesiyle alakalı bir sürü kitap okudum, bir fikrim vardı; Koalisyonların bize fayda vermeyeceğini, sağdan veya soldan birinin değil. Recep Tayyip Erdoğan hayatı boyunca bana bir direktif vermedi, inan bana. Hiç böyle bir ilişkimiz yoktu. Ben de bir gün hayatımın herhangi bir yerinde siyasi çıkar sağladıysam şuradan çıkmayayım. Ama insanlar öyle algıladılar, ben inandığım doğruyu söylüyorum.”

EVET KAMPANYASINI YÜRÜTTÜ

Arda Turan 2017 yılında yapılan Anayasa Referandumu oylamasında Evet kampanyasını sosyal medya üzerinden başlatmış, EVET verin çağrısı yapmıştı