Arda Güler tercihini yaptı

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 12:10 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 12:10 pm

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki 10 numarasının birçok talibi olmasına rağmen, Arda Güler Ajax’a sıcak baktığı öne sürüldü.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler’in talipleri bitmiyor. Son olarak Arda’ya Hollanda devi Ajax talip olmuştu. Hatta Ajax yönetim danışmanı Klaas-Jan Huntelaar geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret etmiş ve burada 18 yaşındaki orta saha oyuncusunu tribünden izlemişti. Hollanda basını, 18 yaşındaki 10 numaranın birçok talibi olmasına rağmen Ajax’a sıcak baktığını dile getirdi.

PİYASA DEĞERİ 11 MİLYON EURO

Yönetim ise Arda’yı takımda tutmayı planlıyor. Yeni sözleşme konusunda görüşmeler olumlu bir şekilde devam ediyor. Şu an ki sözleşmede ‘Arda 1500 dakika oynamazsa 5 milyon euroya serbest kalır’ maddesi bulunuyor. Yönetim, yeni sözleşmede bu maddeyi kaldırmak istiyor. Genç yetenek bu sezon 28 maçta bin 9 dakika sahada kaldı. Arda bu süre içinde 6 gol, 4 asistlik bir performans gösterdi. Arda’nın piyasa değeri 11 milyon euro.

AVRUPA DEVLERİ DE PEŞİNDE

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yıldızı Arda için Avrupa’dan dev kulüpler transfer yarışına girdi. Serie A devleri Napoli ve Milan ile birlikte La Liga’dan Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid’in yanı sıra Premier Lig’den Newcastle United, Manchester City, Tottenham, Liverpool ve Arsenal’in Arda Güler ile ilgilendiği öne sürülüyor. Fransa devi PSG de Arda ile ilgilenen diğer bir kulüp.

Dünyanın en iyilerinin listesine Türkiye’den giren tek isim: Arda Güler