Dünyanın en iyilerinin listesine Türkiye’den giren tek isim: Arda Güler

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 10:55 am - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 10:56 am

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) tarafından yapılan ‘Gelecek vaat eden 200 genç oyuncu’ listesinde yer aldı. Genç yetenek, ofansif orta saha oyuncuları arasında listeye 17. sıradan girmeyi başardı.

Cies Football Observatory Weekly Post’un 419. sayısı, dünya çapında 75 ligde geçen yıl boyunca en çok resmi maç deneyimi yaşamış 200 en iyi U20 oyuncusunu listeledi. Spor Toto Süper Lig’den listede sadece F.Bahçe’nin 10 numarası Arda Güler yer aldı. 18 yaşındaki genç yetenek, ofansif orta saha oyuncuları arasında listeye 17. sıradan girdi. Gelecek vaat eden 200 gencin arasında La Liga ekiplerinden Barcelona forması giyen Gavi, listenin ilk sırasında yer aldı.

DEVLER TAKİBİ BIRAKMIYOR

Arda’nın 17. sırada yer aldığı orta saha listesinin ilk sırasında Genk forması giyen Bilal El Khannouss bulunuyor. Bu sezon 27 resmi maça çıkan Arda, 6 gol ve 4 asist katkısında bulundu. F.Bahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus tarafından ilk haftalarda fazla tercih edilmeyen Arda Güler, ligin ikinci devresinden itibaren daha fazla süre alarak son 5 maçta 4 kez ilk 11 başladı. 18 yaşındaki oyuncu, performansıyla Avrupa devlerinin dikkatini çekmeye başladı. İngiltere, Almanya ve İspanya ekiplerinin sezon bitimi ile birlikte F.Bahçe’nin kapısını çalması bekleniyor.

PİYASA DEĞERİ 11 MİLYON EURO

Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler’in Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 11 milyon euro. Arda’nın F.Bahçe ile olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor. Sarı-Lacivertli Yönetim, genç yetenek ile yeni bir sözleşme yapmak için görüşmelerini sürdürüyor. Görüşmeler olumlu bir şekilde devam ediyor. Sarı-Lacivertli yönetimin, kısa süre içinde bu konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

AJAX TAKİPTE

Ajax, dünyanın en umut verici oyuncularından biri olarak kabul edilen Fenerbahçe’nin yıldızı Arda Güler’i kadrosuna katmak istiyor. Hollanda devi, genç oyuncuyu yakından takip ediyor