Aras Bulut İğnemli’den kendisini eleştiren Ahmet Hakan’a cevap

Yayın tarihi: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:29 am - Güncelleme: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 9:29 am

Disney‘in baskılar nedeniyle yayınlamaktan vazgeçtiği ‘Atatürk’ filminde Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran oyuncu Aras Bulut İynemli, platforma tepki göstermediği gerekçesiyle kendisini eleştiren Ahmet Hakan’a bir mektup yazarak yanıt verdi. İynemli mektubunda, “Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çevrimiçi dizi film platformu Disney yayınlanması planlanan ancak yerli içerikler arasından kaldırılan “Atatürk” filmine ilişkin tartışmalar sürerken, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli platforma tepki göstermediği gerekçesiyle kendisini eleştiren Ahmet Hakan’a mektupla yanıt verdi. Oyuncu İynemli Hakan’a yazdığı mektupta, “Beni derinden üzen, kendimi yalnız ve hedef tahtasına konulmuş gibi hissettiren kısım ise ‘Aras neden konuşmadı, Atatürk’ü neden savunmadı’ gibi ifadeler karşısında oyunculuğumun ötesinde bir Türk genci olarak sorgulanmaya çalışılmam” dedi.

Disney’in yayından kaldırdığı Atatürk dizisinin ilk fragmanı yayınlandı!

“BUNU HİÇ HAK ETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

İynemli’nin Hakan’a verdiği yanıtta şu ifadeler yer aldı:

“Köşenizi okudum. Bana yönelttiğiniz ‘iki çift söz’ karşısında üzülmedim desem yalan olur. Çok üzüldüm. Özellikle sizin gibi söylentilere değil hakikate inanan bir gazetecinin böyle haksız bir yakıştırmayı dile getirmesine üzüldüm.

Ben filmimize, taşıdığı mesaja ve seyircimize hissettireceklerine kefilim.

Atatürk’ü ve ülkemizi asılsız iddialarla karalamak isteyenlere en büyük ve en güzel cevabımız emeği geçen herkesin ilmek ilmek işlediği Atatürk filmidir.

Beni derinden üzen, kendimi yalnız ve hedef tahtasına konulmuş gibi hissettiren kısım ise ‘Aras neden konuşmadı, Atatürk’ü neden savunmadı’ gibi ifadeler karşısında oyunculuğumun ötesinde bir Türk genci olarak sorgulanmaya çalışılmam.

Bunu hiç hak etmediğimi düşünüyorum.

‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözü, Atatürk’ün beni en çok etkileyen sözlerinden biri.

Ben buna inanıyor ve bunun için çaba sarf ediyorum.

Atatürk rolü teklif edildiğinde ise bu söz benim için daha doğrudan bir anlam kazandı ve elimden gelenin üzerine çıkarak Atatürk’ü canlandırmak için çok çalıştım.

Çünkü Atatürk’ü ve karakterini tanımak, benim gibi Türk gençleri için O’nun fikirlerine giden yolu açabilirdi.

Yazınızda da kullanmışsınız, filmimizin fragmanını paylaşırken yazdığım ‘Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık’ derken de bunu kastediyorum.

Bunu bu filmde bu hislerle çalıştım.

Oyuncuların film dışındaki tartışmalara çekilmesinin de eserin taşıdığı anlamın, vermek istediği mesajların perdelenmesi anlamına geleceğini düşünüyorum.”