Ara tatil kalkıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Tekin’den ‘düzenleme’ sinyali

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:59 am - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 12:32 pm

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili açıklama yaptı. Tekin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında tatillerle ilgili düzenleme yapabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AKP Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ara tatil ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Tekin, önümüzdeki eğitim-öğretim yılını işaret ederek, veli ve öğrencilerin taleplerine göre düzenleme yapılabileceği sinyalini verdi.

Tekin, “Yapılan her şey, attığımız her adım o daire başkanlığı tarafından izleniyor. Bu yıl ara tatilden sonra rapor oluşturulur. Bakarız, öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam edeceğiz. Eleştiri, eğitim süreciyle ilgili bir problem varsa ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim Türkiye çapında değil, bölgesel olarak uygulanabilir. Şu an gündemimizde bu ara tatillerle ilgili herhangi bir şey yok” diye konuştu.

BU YIL ARA TATİL NE ZAMAN OLACAK?

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Hafta sonlarının da eklenmesiyle öğrenciler 9 gün tatil yapmış olacak. Sömestr tatili olarak da ifade edilen yarıyıl tatili ise 22 Ocak-5 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci dönem ara tatili de 8 Nisan’da başlayacak ve 12 Nisan tarihinde bitecek.

MEB’den ortak sınav açıklaması! Ayrıntılar netleşti