Apple’ın yeni aldığı patent ürünleri çizilmeye karşı dayanıklı yapacak

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 9:44 pm

Görünüşe göre Apple, iPhone’ların harika görünmesini sağlayacak, ancak çizilmelere ve aşınmaya dayanabilecek yeni bir kasa yapmak istiyor.

Apple’ın yeni aldığı bir patent iddialara neden oldu. Kompozit malzemelerle ilgili patent, iPhone‘un çizilmelere ve yıpranmaya karşı dayanıklı olması için metal ya da seramiğin kullanılabileceğini belirtiyor. Patent dosyasında, “Telefonlar, saatler ve tablet bilgisayarlar çizilmelere ve aşınmalara yol açan çeşitli yüzeylerle temas edebilir. Bu tür cihazlar için kullanılan materyaller görünüm, aşınma direnci, elektromanyetik koruma ve benzer noktalarda farklı kombinasyonlara sahip olabilir” ifadesi yer alıyor.

çizilme

Açıklamanın devamında da, “Metal malzemeler özellikle ezilmelere, çizilmelere veya kırılmalara karşı dayanıklı olabilir. Ancak cihazlara giren veya cihazlardan çıkan radyo sinyallerini engelleyebilir. Seramik çizilmeye karşı dayanıklı olabilir ve radyo sinyallerinin iletimini sağlayabilir. Fakat kırılgan yapıya sahip. Plastik malzemeler radyo sinyallerinin iletiminde üst düzey olsa da, çizilme veya ezilmeye karşı dayanıklı değiller” diye belirtilmiş.

İlginizi çekebilir: Beş kameralı Nokia 9 ne kadar dayanıklı?

Patentte yer alan açıklama iPhone’un kasasında nelerin kullanılabileceğini açıkça ortaya koyuyor. Apple’ın çözüm yolu çok açık. Kasada birden fazla malzemeyi kullanarak, en iyi ve en dayanıklı sonucu elde etmek.

Patent dosyasında her biri farklı özellikler içeren, ama çizilmeye ve aşınmaya dayanıklı iPhone çizimleri var. Patentler henüz açıklanmamış cihazlar, yeni özellikler, şirketlerin gelecek planları hakkında önemli detaylar içeren resmi kaynaklardır. Fakat bazen şirketler herhangi bir teknolojiyi korumak amacıyla da patent alabiliyor.

Apple Vision Pro fiyatı için bir güncelleme yapabilir