Apple’ın yapay zekası için iPhone kullanıcılılarını üzecek haber

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 3:00 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 3:00 pm

Apple’ın IOS 18 ile piyasaya çıkarması beklenen yapay zekası modeli hakkında iPhone kullanıcılarını üzecek söylentiler çıktı.

shiftdelete’in Bloomberg’ten aktardığı habere göre, Power On bülteninin ücretli bölümünde yapay zeka özelliklerinin yalnızca yerel olarak cihazda çalışacağını iddia etti. Gurman açıklamasında, “Dünya Apple’ın 10 Haziran’daki büyük yapay zeka tanıtımını beklerken, ilk özellik paketi yalnızca cihaz üzerinde çalışacak gibi görünüyor. Bu da şirketin yeni yapay zeka özelliklerinin bulut üzerinde çalışmayacağı anlamına geliyor” dedi.

GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Gurman, zamanla Apple’ın bunu muhtemelen Google Gemini gibi araçların veya farklı bir sağlayıcının sunduğu bulut tabanlı yapay zeka özellikleriyle artıracağını da sözlerine ekledi. Apple’ın büyük yapay zeka geliştiricileriyle iOS 18’de üretken yapay zeka araçlarının yer alması için görüşmeler yaptığı söyleniyor, bu da ChatGPT veya işletim sisteminin derinliklerine yerleştirilmiş başka bir yapay zeka kullanılabileceğine işaret ediyor.

Şu an için iOS 18’in Apple’ın uzun süredir sözü edilen sohbet robotunu içerip içermeyeceği bilinmiyor. Ayrıca Apple’ın sohbet robotunun çıkış tarihi de henüz belirsiz.

YETERSİZ KALABİLİR

Yapay zeka söz konusu olduğunda, tamamen cihaz üzerinde çalışmaya devam etmek teknolojinin yeteneklerini sınırlayabilir. Üretken yapay zeka büyük miktarda bilgi işlem gücü gerektirdiğinden, Apple’ın akıllı telefon çipleri rakiplerinin çok ilerisinde olsa da karmaşık yapay zeka iş yüklerinde yetersiz kalabilir.

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı’na (WWDC) ev sahipliği yapacağı 10 Haziran’da iOS 18 ve tüm yapay zeka özellikleri hakkında muhtemelen tüm detaylar ortaya çıkacak. Yani yapay zeka ile ilgileniyorsanız, takviminizde bu tarihi işaretlemeyi unutmayın.

Kaynak: shiftdelete