Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü yine mi ertelendi?

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 9:54 am

Apple, WWDC 2023’ü resmen açıkladı. Bu etkinlikte yeni işletim sistemlerini ve bazı ürünleri göreceğiz. Diğer yandan teknoloji devinin yıllardır geliştirmekte olduğu karma gerçeklik gözlüğünün de WWDC’de ortaya çıkacağı söyleniyordu. Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre böyle bir şey olmayacak.

Apple hakkında sağlam sicili bulunan Ming-Chi Kuo, karma gerçeklik gözlüğünün ertelendiğini ve cihazın WWDC 2023’te tanıtılmayabileceğini söyledi. Kuo, gözlüğün iPhone etkisi yaratması konusunda pek iyimser olmadığını da açıkladı. İleri sürülene göre gözlüğün seri üretimi 2023’ün 3. çeyreğinin ortasına kadar ertelendi. Bu gelişme gözlüğün 2023’teki sevkiyatının tahmin edilenden daha düşük olacağı anlamına da geliyor, 200 – 300 bin arasında sevkiyat gerçekleşebilir. Daha önce sevkiyatın yaklaşık 500 bin olacağı tahmin ediliyordu.

karma gerçeklik

İlginizi çekebilir: Apple sanal gerçeklik gözlüğü hakkında bomba iddia

Şirketin gözlükle ilgili endişeleri de var. Şirketin; gözlüğün ağırlığı, ekonomik gerileme, gözlüğün ekosisteminin ve uygulamalarının hazır olmaması, yüksek fiyat nedeniyle pazardan zayıf geri dönüş beklentisinde olduğu belirtiliyor. Kuo’ya göre karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3000 ile 4000 dolar civarında olacak. Burada artı parantez daha açmak gerekirse, teknoloji devinin donanımsal özelliklerden taviz verdiği de söyleniyor. Eski tarihli bir raporda şirket içinde gözlükle ilgili hareketli tartışmaların yaşandığı belirtilmişti. İsimsiz kaynak, bir grup mühendisin gözlüğün yeterli olmadığını ve daha geliştirilmesi gerektiğini söylediğini, buna rağmen yönetimin gözlüğü 2023’te çıkarmak istediğini ileri sürmüştü.

Apple’dan OLED ekranlı MacBook Air geliyor

 

Sonuç olarak Kuo’nun açıklamaları ve daha önce çıkan söylentiler, Cupertinolu devin gözlüğe karşı ciddi endişeleri olduğunu gösteriyor. WWDC 2023’de neler olacağını göreceğiz. WWDC, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.