Apple‘ın başka planları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 24 Mart 2023 Cuma 10:26 am

Cupertino merkezli dev, film harcamaları için yıllık 1 milyar doları gözden çıkardı. Bu filmleri dünya çapında sinemalarda da gösterime sokmak istiyor.

Apple, Apple TV+ için film harcamaları yıllık 1 milyar dolara çıkarmayı, ayrıca bu filmleri dünya çapında sinemalarda gösterime sokmayı planlıyor. 2021’de CODA ve Cherry isimli Apple TV+ filmleri birkaç haftalığına belirli sayıda sinemada gösterime girdi. Ancak işler şu anda değişmiş durumda ki, şirket daha yüksek bütçeli filmlerle, daha fazla sayıda sinema salonuna ulaşmak istiyor. Peki bu hamlenin sebebi nedir? Şirket, Apple TV+’ın Hollywood’taki profilini yükseltmek, daha fazla aboneyi kendine çekmek ve kültürel etkinlikler oluşturmak için bu planı devreye soktu.

 Apple

 

Teknoloji devinin aralarında Martin Scorsese’ın Killers of the Flower Moon, Ridley Scott’ın Napoleon gibi yapımların bulunduğu özel Apple TV+ filmlerini bu sene sinemalarda gösterime sokmak için dağıtımcı bazı şirketlerle görüşmeler yaptığı tahmin ediliyor. Filmlerin en az 1 ay boyunca dünya çapında sinemalarda gösterilmesi bekleniyor. Fakat habere göre Cupertino merkezli devin dağıtımcı şirketlerin istediği ücretin yüksek olması konusunda bazı endişeleri varmış. Bu yüzden görüşmelerde sıkı pazarlıkların yapıldığı iddia ediliyor. Neler olacağını önümüzdeki haftalar içinde birlikte göreceğiz.

Resident Evil 4 Remake çıktı ancak içeriği kırpıldı

Apple, iOS 16.4 güncellemesiyle birlikte iPhone’a hücresel çağrılar için Ses İzolasyonu (Voice Isolation) özelliği ekleyeceğini duyurdu. Bu özellik arka plan gürültüsünü azaltarak, görüşme sırasında öncelikli olarak sesi öne çıkarıyor ve daha net bir görüşme yapmayı sağlıyor. Ses İzolasyonu, iOS 15, macOS Monterey veya daha yeni sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda FaceTime, WhatsApp ve diğer uygulamaları kullanan VoIP aramaları için önceden mevcuttu. Fakat hücresel bağlantı için kullanılmıyordu. iOS 16.4’le birlikte bu durum değişecek.