Apple’dan iPhone kullanıcılarını üzecek haber! Dev zam yolda

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 10:36 am - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 10:36 am

Apple, iPhone cihazlarının onarım ücretleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre, iPhone cihazların pil değişim ücretleri 1 Mart’tan itibaren 540 lira zamlanacak. Zamdan yalnızca iPhone 14 modelleri etkilenmeyecek.

Teknoloji firması Apple, resmi internet istesi üzerinden bir açıklama yaptı. Sayfadaki “Servis ücreti ne kadardır?” bölümünü güncelleyen Apple, 1 Mart tarihinden itibaren iPhone modellerinin pil değişim ücretlerinin zamlanacağını duyurdu.

ZAMLI FİYATLAR 1 MART’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Buna göre, iPhone 14 modelleri dışındaki cihazların pil değişim ücretleri 540 lira zamlanacak. Böylelikle kullanıcıların ödeyeceği miktar, yüzde 53 oranında artırılmış olacak. Apple, iPhone 14 ailesi için herhangi bir fiyat artışı yapmayacağını da açıkladı. Yani bu zam, yalnızca ‘eski’ iPhone modelleri için geçerli olacak.

Apple’ın internet sitesinde yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Şu anda geçerli olan garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti Şubat 2023’ün sonuna kadar geçerli olmaya devam edecektir. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, garanti kapsamı dışında pil servisi ücreti iPhone 14’ten önceki tüm iPhone modelleri için 540 TL tutarında artırılacaktır.”

Apple’ın internet sitesi, iPhone 14 için de batarya değişim ücretlerini gösteriyor. Buna göre iPhone 14 ailesinin tüm modelleri için belirlenen tahmini batarya değişim ücreti, 2.119 TL olarak kayıtlara geçmiş durumda.

iPhone 15 mini ile tanışacağız mı?