Apple yeni nesil iPhone’ ların maliyetini düşürecek

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 1:21 pm

iPhone 16 serisine güç verecek A18 yongasının yeni 3 nm süreciyle üretileceği raporlanmıştı. Son gelişmelere göre TSMC’de seri üretim için her şey tamam.

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te bulunan A17 Pro çipi N3B isimli 3 nm süreciyle üretiliyor. TSMC, N3B’ye kıyasla daha ucuz ve daha verimli olan N3E üretim sürecine geçmek istiyordu. DigiTimes’ın haberine TSMC, N3E’ye başarıyla geçiş yaptı ve seri üretim için hazırlıklar tamamlandı. 2024’ten itibaren N3E’nin N3B’nin yerini alması planlanıyor. DigiTimes, TSMC’nin başta Apple olmak üzere birçok müşterisinden siparişler almaya başladığını belirtti. Bundan sonra iPhone 15 Pro’lardaki çiplerin de N3E ile üretileceği ve böylece maliyetin daha düşeceği vurgulanıyor.

Analist Jeff Pu, A17 Pro’nun geçiş tasarımına sahip bir işlemci olduğunu ve iPhone 16‘ların hepsinde A18 işlemcisinin kullanılacağını söylüyor. Analiste göre iPhone 16 ve Plus’ta A18 yongası, iPhone 16 Pro’larda ise A18 Pro yongası yer alacak. Apple iPhone 14’ten beri standart modellerde eski işlemciyi kullanıyor. iPhone 15 ve Plus’ta da A16 Bionic var. Fakat yeni iPhone’larda direkt olarak A18’e geçiş yapılması ve eski yonganın kullanılmaması dikkat çekici olacaktır.

iPhone

 

İlginizi çekebilir: İddia: iPhone 15 Pro’lar daha büyük ekranlara sahip olacaktı

Yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesine bir yıldan fazla zaman var. Bunu göz önüne alırsak Jeff Pu’nun pazarlamaya yönelik bir tahmin yaptığını da söyleyebiliriz. Apple’ın şimdiki stratejisini uygulayıp, iPhone 16’larda A17 ve A18 Pro’yu kullanması daha mantıklı. Şirket yeniden markalaşma yapabilir yani isim değişikliğine de gidebilir. Bu yüzden neler olup olmayacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Jeff Pu tedarik zincirinde birçok bağlantısı olan bir analist. iPhone 15 Pro’larda katıl hal düğmelerinden vazgeçildiğini bildiren ilk kaynak olmuştu. Ayrıca iPhone 15 Pro’larda 8 GB RAM olacağını ve bu modellerin iPhone 14 Pro’lara göre daha yüksek fiyatla satışa çıkacağını açıklamıştı.

iPhone SE 4’te Apple’ın özel modemi yer alacak