Apple yapay zeka alanında çalışmalarına hız verdi

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 13 Ocak 2024 Cumartesi 11:11 pm

Apple’ın yapay zeka üzerinde çalıştığını bilmeyen kalmadı. Şirketin CEO’su Tim Cook da bu durumu birkaç kere dile getirmişti. Taze bir rapor teknoloji devinin çalışmaları hakkında yeni detaylar verdi.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan raporda şirketin yapay zeka alanında geri kalmamak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtiliyor. Kaynaklara göre Cupertino merkezli firma yapay zeka teknolojisiyle ilgilenen ekiplerini genişletmek istiyor ve bunun için yeni işe alımlar yapacak.

Ayrıca Apple ‘ın OpenAI’dan Vivo ’dan Samsung’a kadar birçok ismi gözlemlediği ve pazarda neler olduğuyla yakından ilgilendiği de vurgulanıyor.

yapay zeka

Teknoloji devinin yapay zeka konusunda neler yaptığını en erken WWDC 2024’te görebiliriz. Zaten gazeteci Mark Gurman da kısa süre önce şirketin bir dizi yapay zeka aracını WWDC’de tanıtacağını söyledi. Bunlar arasında Siri’nin yenilenmiş yapay zeka desteli sürümü de bulunuyor. Gurman’a göre teknoloji devi Ajax büyük dil modelini (LLM) 2023 başlarından beri test ediyor.

Şirket ayrıca Pages ve Keynote gibi temel uygulamalarına otomatik tamamlama ve özetleme gibi özellikler eklemek istiyor. Xcode’un yeni sürümü de kodları otomatik tamamlamak için yapay zeka desteğine sahip olacak. Apple Music’te de yapay zekayı göreceğiz. Böylece Music uygulaması kullanıcının dinlediklerine ve favorilerine göre farklı çalma listeleri oluşturabilecek.

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre teknoloji devi, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple iPhone 16‘da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerinin ön plana çıkacağı ve şirketin bunu pazarlama noktası olarak kullanacağı ileri sürülmüştü.

Cupertino’lu firma kısa süre önce dönüm noktası niteliğinde bir hamle yaparak yapay zeka araçlarını sessizce açık kaynak haline getirdi.

OpenAI Kullanıcıların Kendi GPT’lerini Paylaşacağı Mağazayı Açtı

Kaynak: TELE1