Apple ve LG arasındaki ortaklık bozuldu mu?

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 6:17 pm

Apple ile LG arasında bir süredir devam eden ortaklık, Apple cephesinden gelen kritik bir hamle sonucu tamamen sonlanmış olabilir.

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi Apple ve LG, yaklaşık 2 yıl önce bir ortaklık anlaşması imzalamış ve Mac cihazlar için uyumlu bir monitör üretimi konusunda mutabık kalmışlardı. Bu anlaşma neticesinde LG tarafından üretilen 27 inçlik UltraFine 5K monitör, Apple sitesinde satışa sunulmuş ve aslında bugüne kadar oldukça da ilgi görmüştü.

Bununla birlikte, Apple’ın geride bıraktığımız günlerde düzenlediği tanıtım etkinliğinde Studio Display’i tanıtması bu iki ortak arasında bir devrin kapandığını gösterdi. Amerikalı teknoloji devi bu yeni ürününü tanıttıktan sonra, beklenmedik bir şekilde mağazasında bulunan UltraFine 5K monitörü satıştan kaldırdı.

apple

Şu an siteye girip baktığınız zaman, bu monitörün stoğunun 0 olduğunu görüyorsunuz. Bu durumda akıllara acaba Apple ile LG arasındaki ortaklık sonlandı mı sorusunu getiriyor. Tabi bu geçici bir durum da olabilir ancak özellikle Apple’ın yeni ürünüyle LG tarafından üretilen monitör arasındaki fiyat farkı düşünüldüğünde, bunun yeni bir Apple stratejisi olduğunu söylemek daha mantıklı görünüyor.

Çünkü Apple, yeni Studio Display’i 1.599,00 dolar gibi bir fiyattan satışa sundu. Halbuki düne kadar satışta olan ve Apple LG ortaklığının bir ürünü olan LG UltraFine ise 1.299,00 dolardan satılıyordu. Yani bu ortaklığın sonlanmasının maliyetini, Apple kullanıcısı çekecek gibi duruyor.

Efsane film dizi oluyor: Disney Plus’tan dev adım!