Apple’a rekabette üstünlük sağlamak için düğmeye bastı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 12:57 pm

 Samsung’un geçtiğimiz sene içinde Apple ve diğer rakiplerine karşı gizli bir ekip oluşturduğu gündeme gelmişti. Hankyung sitesinin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre Güney Koreli teknoloji devi gizli ekibini daha da genişletti.

Ekip içindeki kişilerin sayısı 100’den fazla oldu. Söz konusu ekibin amacı ise Samsung’un karma gerçeklik gözlüğünü en iyi şekilde geliştirmek ve gözlük pazarında Apple’a karşı üstünlük sağlamak.

Kaynaklar Güney Koreli üreticinin korkutucu ve agresif strateji üstünde çalıştığını ileri sürüyor. Tabii ki neler olacağını ancak Samsung’un gözlüğü piyasaya sürüldüğünde göreceğiz.

Apple

İlginizi çekebilir: Samsung Apple Personeli Alacak

Diğer yandan Apple için Vision Pro’nun satışları iyi gitse de, analist Ming-Chi Kuo gözlüğe olan talebin hızla azalabileceğini düşünüyor. Cihazın fiyatının 3500 dolar olması da talebi etkileyen en önemli faktörlerden biri.

Kısa süre önce Kore medyasında yayınlanan bir raporda satışların azabileceğine dikkat çekilmişti. Raporu hazırlayan analistler yaptığı açıklamada, “Vision Pro dikkat çekici özelliklere sahip olmasına rağmen niş ve yeni bir cihaz. Fiyatıyla da herkese hitap etmediğinden Apple’ın çekirdek kullanıcı grubu tarafından ilgi görmesi şaşırtıcı olmaz” dedi.

Teknoloji devinin 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi.

Elbette Vivo, Oppo, Honor ve Xiaomi gibi Çinli üreticiler de boş durmuyor. Yakında bu konu ile ilgili haber alabiliriz.

Samsung Galaxy Z Fold6’nın Kamera Detayları Belli Oldu

Kaynak: TELE1