Apple Music hala sözünü tutmadı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 1:12 pm

Apple, popüler müzik dinleme platformunun kullanıcılarına verdiği sözü unutmuş olabilir.

Apple Music beklenen özelliği hala kullanıma sunmadı. Dünyanın en değerli şirketi sıralamasında on senedir liderliği kimseye bırakmayan Amerikalı teknoloji devi Apple, bu durumu birçok farklı değişkene borçlu. Elbette ki şirketin bu kadar büyük ve güçlü olmasının bir numaralı sebebi iPhone modelleri. Ancak tüm başarıyı tek başına iPhone’a mal etmek doğru olmaz.

 

Apple’ın cihazları kadar olmasa da servislerinin de son derece başarılı olduğu biliniyor ki bu servislerinin başında da Apple Music geliyor. Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran popüler müzik dinleme platformunu bambaşka bir seviyeye taşımak isteyen Apple, 2021 yılında klasik müzik uygulaması Primephonic’i satın almış ve bu uygulamanın geliştirilerek 2022 yılı içerisinde kullanıma sunulacağını duyurmuştu.

 

Apple music

Bununla birlikte, artık 2022 iyisiyle kötüsüyle geride kaldı ancak Apple’dan bu konuda herhangi bir adım gelmedi. Bir diğer ifade ile Apple söz vermesine rağmen 2022 yılı içerisinde Primephonic’i kullanıcılarının beğenisine sunmadı. Üstelik Apple cephesinden bu konuya ilişkin yapılmış yeni bir açıklama da bulunmuyor.

 

Apple’ın klasik müzik uygulamasını tamamen rafa kaldırıp kaldırmadığını merak eden bir grup yazılımcı ise bu uygulamanın kaynak kodlarını takip ederek bir sonuca varmaya çalıştı. Araştırmaları sonucunda beta sürümlerinde bu uygulamanın kodlarına ulaşan meraklı yazılımcılar, Primephonic’in henüz tam olarak rafa kaldırılmadığını ve hala gelişiminin sürdüğünü düşünüyor. Tabi kesin bir sonuca varmak için henüz erken ve bu konuda en güvenilir bilgi için Apple’ın açıklama yapmasını beklemek en doğrusu olacaktır.

Hyundai IONIQ 5 :  170 Beygirlik Versiyonuyla Sahnede