Apple, M3 çipi için gün sayıyor

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 7:00 am - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 9:52 pm

Apple bir süredir M3 çipi üzerinde çalışıyordu, yeni gelen raporlara göre şirket çok yakında yeni çipini tanıtabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, Pazartesi gecesi “Scary Fast” Mac etkinliğinde M3, M3 Pro ve M3 Max olmak üzere üç M3 yongasını piyasaya sürmeyi planlıyor. Etkinliğin saat 20.00’de başlaması planlanıyor ve birden fazla donanım duyurusunun da yapılması bekleniyor. Gurman daha önce şirketin, yeni M3 serisini çalıştıran yükseltilmiş MacBook Pro’larla birlikte yarın piyasaya çıkabilecek yeni bir 24 inç iMac’i hazırladığını bildirmişti.

 

M3, apple

 

Power On haber bülteninde Gurman, standart M3 çipinin muhtemelen M2 gibi sekiz çekirdekli bir CPU ve 10 çekirdekli bir GPU’ya sahip olacağını, ancak performans hızı ve bellekte iyileştirmeler olacağını yazıyor. Ayrıca şirketin hem M3 Pro hem de M3 Max yongaları için birden fazla konfigürasyonu test ettiğini de belirtiyor. 12 çekirdekli CPU/18 çekirdekli GPU’lu bir M3 Pro ve 20 çekirdekli GPU’lu daha pahalı 14 çekirdekli CPU seçeneğini görebiliriz.

İlginizi çekebilir: Rapor: M3’lü MacBook’lar beklenenden daha geç tanıtılacak

Bu arada M3 Max, 16 CPU çekirdeği ve 32 veya 40 GPU çekirdeğiyle gelebilir. Apple’ın olağandışı zamanlanmış Ekim etkinliği yarın gece başlayana kadar hiçbir şeyden emin olamayacağız. Neyse ki, beklemek uzun sürmeyecek. Şirket geçtiğimiz günlerde iPhone 15 serisini de sundu. Bu kapsamda M3 çipi de uzun süredir beklendiği için ciddi bir ilgi ile karşılanabilir diyebiliriz.

Battlefield 2042 6. Sezon’un ilk etkinliği, Dark Protocol açıklandı