Apple karma gerçeklik gözlüğü için şartlarını açıkladı! 105 bin TL vermek yetmiyor…

Yayın tarihi: 15 Ocak 2024 Pazartesi 7:55 am - Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi 7:55 am

Apple’ın 2 Şubat’ta satışa çıkacak karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro için ön siparişler gelecek hafta açılacak. 3.499 dolar (105 bin TL) değerindeki gözlüğü almak için Face ID özellikli bir iPhone veya iPad ve göz reçetesi gerekecek.

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro için ön sipariş detayları belli oldu.

WebTekno’nun aktardığına göre, Vision Pro, 3.499 dolarlık fiyatıyla 2 Şubat tarihinde ABD’de bulunan Apple Store’larda yerini alacak. Ayrıca Vision Pro, 19 Ocak tarihinden itibaren de ön siparişe açılacak.

ÖN SİPARİŞ YETERLİ DEĞİL

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Apple, Vision Pro ön siparişi vermek isteyen kullanıcıları için de bir bilgilendirme yayımladı. Hem e-posta yoluyla hem de Apple Store’da paylaşılan bilgilendirme metninde, Vision Pro ön siparişi esnasında nelere ihtiyaç duyulacağı bildirildi.

Vision Pro sahibi olmak isteyenlerin ön sipariş aşamasında dikkat etmesi gerekenler şöyle sıralandı;

Face ID: Bir Vision Pro siparişi verebilmek için kişilerin Face ID ile doğrulama yapabilecekleri ve yüz taraması yapabilecekleri bir iPhone ya da iPad’i yanlarında bulundurmaları gerekecek. Apple’ın açıklamasına göre bunun nedeni doğru boyuttaki kafa bantlarının belirlenebilmesi olacak.
Reçete: Vision Pro kullanan ancak gözlük de kullanması gereken kullanıcılar için özel lensler üretilecek. Bunun için de kişilerin birkaç soruluk anketin ardından reçetelerini sisteme yüklemeleri gerekecek. Reçetenin güncel olmasının da gerektiği de paylaşılan detaylar arasında.
Kullanıcılar yüz taramasından göz sağlığı anketine bazı detaylarla karşılaşacak.

Karma gerçeklik gözlüğünün Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belli değil.

Apple, iOS 17.3 üzerinde çalışıyor

Kaynak: TELE1