Apple iPhone SE3’de OLED panelden vazgeçti

Yayın tarihi: 27 Şubat 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 7:12 pm

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple, Mart ayında tanıtılması beklenen iPhone SE3 modelinde OLED panel kullanmayacak! İşte konunun detayları.

Apple iPhone SE3’de OLED panel kullanmayacak! Akıllı telefon sektörüne yön veren isimlerden biri olan Apple, şu sırala uygun fiyatlı yeni iPhone modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Bilindiği üzere Apple şimdiye kadar 2 farklı SE modeliyle karşımıza çıkmıştı. Genel kanı 3. Modelin 2022’nin ilk çeyreğinde hatta Mart ayında tanıtılacağı yönünde.

Peki SE modelinde ne gibi özellikler olacak. Malum şimdiye kadar SE hakkında pek çok sızıntı gerçekleşti. Bazı iddialara göre yeni SE modeli XR tarzında bir tasarımla gelecek. Bazı iddialara göreyse Apple tasarım tarafında bir değişiklik yapmayacak.

Yani yine iPhone 8 tarzında bir tasarım benimsenecek ve sadece teknik tarafta güncellemeler yapılacak. 5G destekli yonga seti gibi.

 

iPhone SE3

Bunlara ek olarak geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor daha ortaya çıktı. iPhone SE 3 hakkındaki yeni rapora göre Apple uygun fiyatlı modelinde IPS LCD ekran kullanacak. Böylece telefonun maliyeti de düşürülmüş olacak.

Malum şu anda satışta olan tüm iPhone modellerinde OLED ekran kullanılıyor. Dolayısıyla IPS LCD ekranın tercih edilmesi maliyeti ciddi anlamda düşürecektir. Elbette bu fiyatın ABD ya da Avrupa’ya düşük olacağını da söylemek gerekiyor. Malum ülkemizde şu sıralar döviz kurları yüksek. Bunun yanı sıra vergiler de hayli fazla. Böyle bir tabloda SE3’ün ucuz bir etiketle ülkemizde satışa sunulması pek beklenmiyor.

iPhone 14 modellerinin depolama alanları netleşti!