Apple, App Store’da kuralları esnetebilecek yeni bir özellik tanıttı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 2:07 pm

 MacRumors tarafından tespit edilen destek belgelerine göre, artık kullanıcıların yalnızca bir bağlantı aracılığıyla erişebilecekleri listelenmemiş uygulamalar da App Store’da yer alacak.

Bir geliştirici, desteklenen yeni uygulamalardan birinin yazılımının genel kullanıma uygun olmadığını düşünürse, Apple web sitesi aracılığıyla uygulamayı listelenmemiş bir uygulama olarak göstermek için talepte bulunabilir. Şirket talebi kabul ederse, uygulama Apple’a göre “herhangi bir App Store kategorisinde, öneride, çizelgede, arama sonuçlarında veya diğer listelerde” görünmeyecek. Doğrudan bir bağlantının dışında, Apple’ın İşletme ve Okul Yönetimi platformları aracılığıyla listelenmemiş uygulamalara erişmek mümkün. Şirket, yeni dağıtım yönteminin belirli organizasyonlar, özel etkinlikler, araştırma çalışmaları ve diğer benzer kullanım durumları için tasarlanmış uygulamalar için ideal olduğunu öne sürüyor. Bununla birlikte, yayın öncesi veya beta durumundaki yazılımı reddedeceğinden, listelenmemiş uygulamaların TestFlight sürecinin yerini almayacağını belirtiyor.

App Store

 

Apple, hem yeni hem de mevcut uygulamaları dikkate alacağını belirtiyor. Bir uygulama onaylandıktan sonra, listelenmemiş uygulama durumu, bir geliştiricinin yayınlayabileceği yazılımın gelecekteki tüm sürümleri için geçerli olacak. Mevcut uygulamalar söz konusu olduğunda, App Store bağlantıları aynı kalacak. Apple’ın App Store kuralları ile ilgili başı bir süredir hali hazırda belada. Şirket Epic Games ile başlayan bu uygulama savaşında taviz vermeden kendi yolunda ilerliyor.

2021’in en çok satanı Vivo oldu