Beş ilde orman yangını! Denizli’de 20 hektar kül oldu

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 5:55 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 12:42 am

Antalya, Bolu, Ankara ve Eskişehir’de çıkan orman yangılarını söndürmek için havadan ve karadan müdahale yürütülüyor. Antalya’daki yangının büyüme eğiliminde olduğu kaydedildi. Denizli’deki yangın ise kontrol altına alındığı bildirildi.

Antalya’nın Akseki ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine gör, Kuyucak Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dumanı gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yayılan alevlere 6 helikopter, 5 uçak, 25 arazöz ve 8 su tankeriyle müdahale ediliyor.

BOLU’DAKİ YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Bolu’da ise Göynük ilçesindeki Güneyçalıca köyü mevkisinde orman yangını çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Valilikten yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre yangının, elektrik hattından kaynaklandığının değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, yangını söndürmek için valilik koordinesinde 3 yangın helikopteri, söndürme uçağı, iş makinesi, 4 ilk müdahale aracı, 10 su tankeri, jandarma aracı, 4 jandarma personeli, 60 orman personeli ve 20 köy sakini olmak üzere toplam 20 araç ve 84 kişiyle çalışma yürütüldüğü aktarıldı.

MAHALLEDE BAŞLAYAN YANGIN ORMANA SIÇRADI

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Eğriekin Mahallesi yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye, Çubuk Orman İşletme Şefliğinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Ankara, Çubuk ve Akyurt itfaiye ekipleri ile iş makineleri sevk edildi.

Ekiplerin iş makineleriyle kontrol altına almaya çalıştığı yangına, bir helikopterle de havadan müdahale ediliyor. Öte yandan, jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

ESKİŞEHİR’DEKİ YANGIN İÇİN 4 İLDEN DESTEK İSTENDİ

Eskişehir’in Alpu ilçesindeki Taştepe mevkisinde karaçam ve ardıç ağaçlarının bulunduğu alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin koordinesindeki ekipler, 5 arazöz, 2 su tankeri, 5 helikopter ve bir uçakla alevleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bu arada, yangına müdahale için Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Afyonkarahisar’dan talep üzerine destek birimler gönderildi.

Helikopter ve uçakla havadan yapılan çalışmalar ise havanın kararmasıyla birlikte sona ererken seyrek konumlanan karaçam ve bodur ardıç ağaçların bulunduğu ormanda, yangın ulaşımı güç olan yamaçlarda sürüyor.

DENİZLİ’DE 20 HEKTAR KÜL OLDU

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 hektarlık alan kül oldu.